tisdag 24 mars 2009

Multiple Streams of Income

Multiple Streams of Income: How to Generate a Lifetime of Unlimited Wealth!

Multiple Streams Of Income, är en ganska ovanlig bok om passiv inkomst. De flesta böcker jag har läst beskriver själva idéerna och tänkandet av passiv inkomst. Som Rich dad – Kiyosaki och liknande böcker berättar mer eller mindre hur man ska tänka men förvånansvärd lite tanker kring hur man ska gå tillväga, förutom att man bör satsa på entreprenörskap eller fastigheter. Det vill säga mer detaljerade strategier. Helst många olika tankar så att man får lite mer ovanliga idéer. På det sättet passar boken mycket bra.

Boken, Multiple Streams of Income, låter rätt så häftigt, men boken känns är mer eller mindre samling av olika slags ”brainstorming”. Det känns som författaren har försökt komma på så många olika idéer så möjligt utan att ta hänsyn till kvalitén. Därför finns det många strategier som jag väldigt skeptisk till, t ex Optioner, trading, Fastigheter - No Money Down osv. Tyvärr så känns lite som författaren mer fokuserad på att sälja sina böcker.

För de som söker böcker om Internet och Web – inkomster så är boken är kanske inte den bästa eftersom den skrevs 2000 och det finns förmodligen mycket bättre böcker i det området. Grund och botten är författaren duktigt på fastigheter. Dessutom passar inte många av dessa strategier eftersom de är mer eller mindre anpassad för USA.

Men bara man får en bra ide som man kan utveckla vidare så är den absolut värd!
.
Några exempel som boken nämner är:
.
* Uthyrning av egendom

* Royalties

* Publicera en bok

* Tillstånd ett patent som måste köpas från dig.

* Internet annons på dina webbplatser

* Utdelningar & Ränteintäkter från värdepapper och Kapital.

* Fastigheter
.
Länk till boken:
.

5 kommentarer:

 1. Mycket bra bok, hörde den som ljudbok för ett antal år sedan och när upplaga två kom så köpte jag den som "riktig" bok.

  Har själv tipsat om den i min blogg tidigare.

  SvaraRadera
 2. Hej Jakob!

  Jo du har rätt! Jag började också lyssna på ljudböckerna och det var därför jag köpte boken. Mycket intressant bok!

  SvaraRadera
 3. Det är absolut en bra bok att läsa, trots att den har sina brister som du tar upp. Du formulerade även tankar som jag hade på ett bättre sätt än vad jag kunde, så att nu förstår jag varför jag hade svårt för vissa saker. Jag gillar första halvan av boken riktigt mycket. Läste igenom den första gången fort för att den är så lättläst. När jag läser den nästa gång ska jag djupdyka i den och verkligen mjölka den på idéer och tankesätt.

  Håller med om att det känns som att författaren vill sälja boken mer än vad jag kan tycka är lämpligt, men samtidigt visar det på hur många amerikanare utnyttjar sin 'framåthet' till sin fördel så mycket mer än svenskar som i många fall lider av jantelagen. Jag är själv en utav dem i dagsläget, men jag kommer inte att vara det i framtiden. Målet är att sälja, sälja, sälja och att ha så nöjda kunder som möjligt. Nej, jag är jobbar inte som försäljare, men alla människor som arbetar arbetar med att sälja sina tjänster på ett eller annat sätt, så ju fortare man hajjar det, desto fortare kan man utnyttja den vetskapen. En tankegång som jag snappat upp av min mentor Brian Tracy :)

  SvaraRadera
 4. #3 Brian tracy.. :) mycket bra föreläsare och författare inom motivation, kolla också på earl Nightingale,, ( som har inspirerat Brian Tracy ganska mycket )

  SvaraRadera
 5. Intressant, Brian Tracy är en man jag läst mycket av. Får ta och köpa boken.

  SvaraRadera