måndag 20 april 2009

Vi blir vad vi tänker!

Det finns väldigt många motivations förespråkare och det har blivit mer och mer populär. Om man kollar på USA, där är det Miljard-industri och en del av dem är lika kända som film stjärnor, då tänker jag på Antony Robbins. Han har till och med medverkat i en film pga av hans kändisskap.

Själv är jag inte så förtjust i Robbins, han skriker för mycket. När han inte skriker så brukar överdriva allting. Jag tror inte man måste göra allting perfekt. Det är helt ok att vara som man är. Men om man har en grundläggande strävan efter ett bättre liv eller ett större mål, så är många av motivations böcker är ganska bra.

Själv föredrar jag Brain Tracy, eftersom han är mer sansad och rationell. Sen har du många andra föreläsare och författare som; Jim Rohn, Stephen Covey, Zig Ziglar och Denis Waitley m.m.

Men; Hur började allting??

Måste ju finnas någon som började med hela ”motivation och positiv tänkande” idéerna!

Den äldsta boken som jag känner till, är skriven är 1904 och är klassiker inom ”Motivation”. Boken heter As A Man Thinketh! Som är skriven av James Allen. Den är ganska bra bok om man orkar läsa genom den gamla och svåra engelskan. Den finns som free ebook i många hemsidor. Sen finns det en annan bok som är lika känt, The Science of Getting Rich, men det är mer eller mindre dåligt kopia av "As A Man Thinketh!"

Sen kommer författaren Napoline Hill, Think and Grow rich som mer eller mindre handlar om hur man ska försöka ändra sin inställning och börja tänka positivt. Den är rätt så unik historia eftersom författaren Napoline Hill fick uppdrag från, den tidens rikaste man, Dale Garnegie, att hitta svaret till varför man blev framgångsrik. Men fortfarande är det svårt och gammalt språk och dessutom för religiös.

Om jag skulle välja en författare som förklarar hela motivations hysterins grund-ide och vad framgång egentligen betyder och hur man på väldigt enkelt sätt kan komma igång, så skulle jag utan tvekan välja Earl Nightingale.

Earl Nightingale skrev boken “The Strangest Secret in the World” 1956 och blev best säljare ganska snabbt. Efter honom fick hela Motivations branschen uppgång. Så man kan kalla honom för ”Motivations Warren Buffett”!

En av hans mest kända citat är:

”We become what we think about” – Earl Nightingale

Dessutom har han gjort en inspelning på 20 min som förklarar hela konceptet. Själv tycker jag att den är bland de bästa som har gjorts på sin tid och förklarar hela motivationen och positivt tänkande på ett enkelt sätt. Till och med om du är kritisk till hela motivation snacket så bör du lyssna på den här, eftersom den förklara på så logisk och rationell sätt så är det svårt att argumentera emot. Vilket är mycket sällsynt på den tiden eftersom det var vanligt att man blandare in motivation med religionen.


Självklart finns inspelningen på Youtube och den är på 2 delar!


4 kommentarer:

 1. Tack för den här videon, låter som en väldigt klok man, en sådan person skulle jag vilja höra mer från, ska söka mer på youtube, såg att det fanns flera liknande videos.

  Förutom huvudbudskapet, så sa han något annat i andra videon som var mycket intressant för mig, att allt har sitt pris, att allt positivt belastas av något negativt. Man kan inte lyckas med något utan att betala för det på något annat sätt. Mycket intressant "osynlig" universums regel som balanserar hela vår existens, och den gäller alltid.

  Hursomhelst, tack för en bra video, nu vet man i alla fall att man är successful :P

  SvaraRadera
 2. # Jag var tvungen ändra Klippet eftersom den äldre togs bort av Youtube!

  SvaraRadera
 3. Intressant! Jag har visserligen tidigare inte direkt följt någon motivationstalare, men själv upptäckt med tiden att med en stark motivation klarar man nästan av vad som helst :)

  SvaraRadera