fredag 29 maj 2009

Veckans Artiklar - V22-09

Jag tänkte börja den här veckans artiklar med att lägga riktigt bra länkar om Investerings Strategier från framför allt:

* Benjamin Graham
* Philip Fisher
* Warren Buffett


Eftersom jag anser att det är så pass viktigt med att ska kunna lite om grunderna i de olika Investeringsprinciperna. Tanken med hemsidan är att dela med kunskaper om långsiktigt värde- och utdelningsinvestering.

Därför gillar jag inte att ge ut aktieanalyser där jag ger olika köp-rekommendation. Jag tycker att det är ni själva som måste ta det beslutet och inte låta någon annan göra det åt er.
.
Tänkt att många av er jobbat hård för de pengarna som ni tänker investera. Tänkt också att på hur många timmar ni har lagt för att tjäna varje 1000 kr. Hur många timmar kan det vara? Cirka: 10 -12 timmar?

Ni måste investera de pengarna klokt eftersom ni aldrig kommer få tillbaka dem timmarna igen. Som Jim Rohn säger ”Investera i dig själv istället för ditt jobb”….eller någonting i den stilen!

"Formal education will make you a living; self-education will make you a fortune"-
Citatet tagen av - Vill ha allt!

Genom att läsa några timmer varje dag om Investeringar och hur världens bästa investerare har lyckats kan vara en mycket bra investering för framtiden och för de pengar ni har jobbat hård för.

Här kommer en komplett samling av Investerings strategier:

* Artiklar från Investeraren, Jonas Bernhardsson, Om Warren Buffett,-//- Peter Lynch, -//- Philip Fisher -//- Benjamin Graham -//- John Templeton - och slutligen var kära Aktiestinsen.

* Liknande bra artiklar från Stockman, Om Warren Buffett, Mr 400 863% - En annan artikel om Vad vi kan lära oss av Philip Fisher - Mina ledstjärnor när det gäller - Benjamin Graham - och lite om Aktiestinsens Innehav.

* En kort Warren Buffett-serie som förklarar vad man ska kolla på när man ska investera i företag,, rätt så bra! Från BuyingValue -
Competivie andvantage -//- Understandable businesses -//- Trustworthy managers.

* En annan intressant artikel som handlar om
Dividends stocks and graham! och slutligen om Graham, basic of Security analysis.

* En annan länk från The Dividend Guy, om där du kan läsa mer om Benjamin Graham som är skriven av Jason Zweig.
Grunderna i Graham analyser!

* En lite enklare artiklar om Warren Buffett där strategier från boken The Warren Buffett Way diskuteras, en av dem bättre böcker som förklarar Buffetts strategi.
* Introduktion -//- Part 2 -//- Part 3 -//- Part 4 -//- Part 5 -//- Part 6 -//- Slutsats

Sist och inte Minst:
Nu kan du läsa några av de bästa böckerna direkt i online: ( i begränsad tillgänglighet) Böckerna kommer från Googles Books, där man kan läsa nästa hela boken online! Klicka på Länkarna/böckerna!

Tänkte att det passar bra med en filmklipp från Jim Rohn om Lesson Of The Seasons and Personal development. Några tankar kring om hur viktigt det är att man satsar på sig själv genom att lära sig så mycket man kan. (OSB! Tänk också att Jim Rohn har varit inblandat i Network Marketing, som jag inte gillar alls och har har förmodligen blivit rik genom at sälja sina böcker och seminarier. Men har berättar ändå en mycket intressat tankesätt som jag tycker är mycket viktigt )


3 kommentarer:

 1. mycket bra länkar! Jag läste lite på stockmans sida där han i sitt senaste inlägg skriver att man inte kan köpa aktier och sitta på dom tills man blir pensionär eftersom många bolag går i konkurs under denna tid. Är det en bra idé att sälja sina aktier om man har på känn att ett bolag kommer att kursa. Eller ska man sitta kvar på dom och hoppas att aktien repar sig? Mvh // john

  SvaraRadera
 2. Tack för all fantastisk jobb du gör!!

  SvaraRadera
 3. # Investor!

  Tack själv.
  # Anonym!

  Stockman har en viktigt punkt att under en så lång tid så kan det hända mycket. Därför försöker jag har så många olika aktier.

  Jag har tidigare skrivet "utdelningstillväxt 80-talet" och där finns det endel bolag som inte finns lägre, som har ändrat namn eller uppköpta!

  Jag tycker att det viktigaste är fokusera på hur stark är bolaget idag och hur bolaget kommer klara sig om 5-10år. Tex: så tror jag att H&M kommer att ha nästa samma bra ställning om 10 år. ( men man vet aldrig vad som kan hända om 5 år )... Men så länge bolaget har bra finanser, avkastning och kan växa så får man hänga med så länge så möjligt!

  Det hade räckt med att köpa H&M för bara några 1000 kr under 70/80 talet så hade man blivit miljonär idag :)... Det är såna bolag som man ska absolut inte sälja.

  Ett annat exp: att jag sålde Swedbank föra året pga, jag hade inte förtroende för ledningen o bolaget längre och köpte SHB istället.

  Så du ska inte heller behöva äga en aktier som du inte tror på dem eller att det ser mörkt ut för framtiden! ( Till och med om du har förlust så kan det vara klokt att sälja och köpa något som är mycket bättre )

  Som Warren Buffett säger; "Tiden är bästa vän för de bra bolagen och fiende för de sämre"

  SvaraRadera