onsdag 1 juli 2009

Sluta leta efter - Acres Of Diamonds

Själv skulle jag aldrig tänka mig betala för information som redan finns i böcker, bibliotek och framför allt på Internet. Jag valde till och med att inte gå till Brain Tracys Seminarium i Stockholm-Globen bara för att det skulle total kosta 4 000 kr och då insåg jag att det var bättre om jag investerar pengar istället.

Jag tror inte att det finns snabba sätt att bli rik och tror inte heller att det finns nya saker och idéer som inte redan finns tillgängligt nästan helt gratis. Vad är vitsen med att bli rik när man samtidigt gör av sig med ganska mycket pengar.

Men visst samtidigt har jag försökt att uppmuntra att man investerar till sig själv. Men då menar jag inte att man ska försöka gå på de mest exklusiva kurserna eller köper böcker och annat. Utan det man behöver göra är att man lägger är sin tid och kraft att börja lära sig utan att behöva leta efter allt för lång borta eller att det ska kosta pengar.

(Jag försöker till och med lägga nya gratis böcker varje vecka via Googles Books, helt gratis och dessutom laglig. Varför då betala pengar? och Samtidigt gör författaren ett mycket bra reklam för sina böcker. Eftersom jag förmodar att Googles har fått författarnas godkännande. Många av de böcker som jag hittar och väljer att lägga är oftast bland de bästa i ämnet. Det Billigaste är inte alltid det bästa men i det här fallet de bästa tipsen och ideerna är helt gratis)

Här kommer en mycket berättelse på vad jag menar:

Acres Of Diamonds
Historien har haft stor betydelse för mig och idén är rätt så gripande. ”Acres of Diamonds” har ursprungen varit ett tal som Russell H. Conwell levererat över 1000 gånger runt om i världen, det var så småningom publiceras som en bok. Boken skrev i början av 1900-talet så det är klassiker i motivationsbranschen!

Historien är baserad på en berättelse om en arabisk guide som berättar historien om "en bonde" som säljer sin gård och allt han äger för att söka efter diamanter ute i världen. En del säger att historien är sann, kanske det är så men jag vet inte. Annars skulle det vara rätt så häftigt!

Här kommer liten kort version av berättelsen:

…./en afrikansk bonde som har hört olika berättelser om andra bönder som blivit rika genom att upptäcka diamantgruvor. Dessa berättelser gör afrikanska bonden så fascinerad att väljer till slut sälja sin gård och går ut för prospektering efter diamanter helt själv.

Efter att han har såld gården så tillbringar han resten av sitt liv vandrade i den afrikanska kontinenten och söker utan framgång för glänsande pärlor som ska göra honom rik. Slutligen efter många års sökande är han sliten, fattig och förtvivlat, så kastar han sig i en flod och drunknar. Bonden dör i fattigdom och elände långt ifrån sitt hem.

Samtidigt manen som hade köpt gården från bonden, som drunknade efter diamant sökande, hittar en bländande stor sten på sin gård och av beundran så läggen han stenen som en prydnad i inne i huset. Flera veckor senare får den nya ägaren en besökare som upptäcker att den stenen är en av dem största diamanter som han har sett i sitt liv. Gården, som hade sålts av bonden, visade sig vara en diamant gruva och en av dem mest produktiva diamantgruvor på hela Afrika...../


Sensmoralen med berättelsen är att man inte behöver leta någon annanstans för rikedomar och möjligheter eftersom det finns fortfarande tillräckligt med resurser där man redan befinner sig för att uppnå målet. Det är lätt hänt att man tror att stora saker finns i andra platser men vi alla kan prestera redan där vi är. Om inte kan prestera med desamma så kan vi i alla fall komma i gång och lera oss så mycket vi kan om ämnet.

Den första bonden hade såld gården för nästan ingenting bara för att leta någon annanstans. Om han hade bara tagit sig tid att studera och förbereda sig för att lära sig om hur diamanter såg ut i naturen. Så hade han kunnat börja undersöka sin egen gård innan han började leta någon annanstans och så skulle hans uppnå sina drömmar.

Så innan du börjar leta efter dina egna ”Acros of Diamonds” så försök att undersöka redan där du befinner dig ifall om du kan börja komma igång och försöka uppnå det du vill.

Tänk också att vara tacksam för det du redan har, familjen, vänner och annat. Vad är då meningen om du strävar att bli rik och lycklig om du inte försöker vara redan idag!

Med andra ord Gräset är inte alltid grönare på andra sidan!

Lägger också länken till boken, Acres Of Diamonds för dem som vill läsa hela berättelsen, via Googles Books, som sagt helt gratis.

Acres Of Diamonds

3 kommentarer:

 1. Insiktsfull Historia! Tack för en underbar sida!

  Mvh

  Regelbunden läsare!

  SvaraRadera
 2. Mycket bra skrivet!

  Jag undrar om du har några Kanadensiska Aktier (eller thruster kanske det heter) som delar ut varje månad?
  Tror du att det är ett bra komplement till "vanliga" utdelningsaktier eller är det för stor risktagning?

  /John

  SvaraRadera
 3. # john
  Hej!
  Jag har varken canadensiska eller månadsutdelande truts. Men det skulle vara kul och äga några stycken.

  Det är nog kombinationen av billiga svenska aktier som gav bra drektvakatning och den dåliga informationen och den höre risken, gjort att jag har inte börjat investera i trust än....(för mig är många trust är för stor risk, jag vet inte men känner mig inte så säker när en truts med 15-20% i direktavkastning)

  Om jag ska börja så tänker jag köpa (O) realty income o Great Lakes Hydro...tänkte skriva om dem lite.. få se när jag får tid över!

  SvaraRadera