torsdag 4 juni 2009

Veckans Artiklar - V23-09

Dags för veckans intressanta artiklar. Jag har nu har lagt en enkel översättning för Engelska artiklarna, där det står (Svenska Version). För dem som tycker att det är jobbigt med engelskan och vill hellre läsa på svenska. Det är nästan 80 – 90 % fullt läsbart av Google translator. Det vanligaste felet är att det brukar stå, lager, istället för aktie/aktier.

Vecka 23-09

* En kort men väldigt imponerade text om varför utdelningar är viktig – av FinansAdrian. Jag tycker att han har lyckats förklara några bra fördelar med utdelningsinvestering.

* Annan artikel om utdelningar, som skiljer aktiemarkanden mot pyramidspel. Vad är skillnaden mellan pyramidspel och marknaden? – av Cornucopia

* Man måste inte alltid göra avancerande analyser. Enkel men rätt så effektiv analys om utdelningsaktier i USA. Minianalys – Johnson&Johnson & Mac Donalds – av Utdelningsbombad

* Lite mer filosofisk tanke över att det är i själva verket positivt med det negativa. Det finns alltid något gott med det onda – av Stockman.

* Mycket bra artikel om vikten med spara de dagliga 75 kronorna , Lunchen, som i själva verket motsvara procentuellt stor del av månadslönen. Många säger att de inte har råd att spara pengar men många, väldigt många, kan äta ute! Bilda dig – av PerPenning

* Här tar den Klassiska fördelarna med utdelningarna och några punkter mycket bra. Förmodligen en av dem bästa artiklarna om utdelningsinvestering. Secrets to finding Dividend ” Money Machines” – av Motley Fool. Här är Svenska versionen.

* Förlag till ett enkelt Excel-Mall som gör att man kan ha koll på utdelningarna och kunna se hur mycket man får och de totala utdelningarna under en viss tidsperiod. Tracking Your Dividend Income – av The Dividend Guy. Den Svenska versionen.
.
.
.

4 kommentarer:

 1. Hej och tack för en bra blogg!

  Tänkte höra med dig om du vet något om bolaget Tricorona. Kanske skulle kunna passa in till din portfölj som en liten "krydda". Bolaget anser jag ligger bra i tiden med sitt miljötänk, och har dessutom en direktavkastning på nästan 8% ( efter en 80% kursutveckling!). Som sagt är väll bolaget mindre och osäkrare än de aktier du brukar hålla dig till. Men som sagt, en krydda kan man ju alltid ha. Åsikter, tankar ? :)

  SvaraRadera
 2. hej!

  Hur laddar man ner Exel-filen från den sista Artikeln? När jag klickar på länken kommer det bara upp en stor bild.

  Mvh John

  SvaraRadera
 3. här är länken!

  http://spreadsheets.google.com/pub?key=r_EaOdnvIaOMXzi9r5UBG_w

  Men jag tror att man måste ha en google konto för att man ska kunna läsa dokumentet och kanske det är så att man kan läsa/se dokumentet men går inte ladda ner den???

  Men det är ju väldigt enkelt att göra en egen liknande Excel-Mall bara man kan grunderna i Excel.

  SvaraRadera
 4. # Oskar!

  Tricorana,, en direktavkastning på 8%,, det trodde jag inte på :)..

  Jag vet att de syslar med Utsläppshandel men har inte kollat på bolaget! En anledning kan vara att de hade inte gjort något vinst tidigare, när jag kollar på flerårsöversikt så det är i år de har gjort rejält plus.

  Tack för tipset! ( Som du säger det är ganska osäker/risk aktie )

  En viktigt fråga jag brukar sätta när jag kollar på bolaget?

  Hur stabil eller viktigt produkt/tjänst har dem?

  Hur länge kan bolaget växa och sälja sin produkt?

  och varför hade gått minus så länge???

  Nåt o tänka på.. (eftersom jag kan nästan ingenting om bolaget så tänker jag inte försöka rekommenderar nåt)

  SvaraRadera