torsdag 11 juni 2009

Veckans artiklar – V24-09

Dags igen för veckans artiklar.

Tanken är att jag ska försöka lägga lästipesen på fredagar, en gång i veckan, så har man nåt intressant läsa under helgen. Tanken är också att man både ska lära sig och få en inspiration till spara och investera för framtiden.

Veckans artiklar - V24

* En bra artikel som ger lite perspektiv till meningen med pengar och livet. Gillar enkla artiklar som ger en tankeställare och som ger ganska nytt synsätt. Oftast de bästa idéerna är de enklaste. Artikeln handlar om Syftet med pengar och medvärde. Genom att koncentrera på vad som ger mest mervärde så kan man både spara pengar och tid och samtidigt förbättra livskvalitén. The Purpose of Money – av Million Dollar YourneyDen Svenska Versionen!

* Den här artikeln påminde mig om mitt tidigare inlägg, Det är big Deal, som handlar om mycket små summor kan göra stor skillnad över en lång tid. Med andra ord du kan börja spara redan Nu med begränsad kapital och samtidigt utan att dra ner på din livskvalité.

* En annan bra artikel från Hur jag blev rik, om räntans Kraft och varför man ska börja och investera nu!

* Ett tips för er som vill spara pengar men har det svårt att göra det. Använder ni kreditkort eller Bankkort för ofta? Då har ni en bra lösning, Spara pengar enkelt med en elektronisk sparbössa – av Din Privatekonomi.

* Har ni funderat över definitionen att vara ekonomisk oberoende och är kanske lika att vara rik. Vad är den största skillnaden? Här kommer en mycket tankar om att ekonomisk oberoende ger mycket mer än bara pengar! – Oberoende eller frihet – av Perpenning.


* Ovanligt och ny inlägg som kommer från Aftonbladet, om Koenigsegg. De är redan överallt just nu pga rykten om Saab. Men jag hittade en ännu intressantare artikel. Där grundaren Christian Von Koeigsegg, dröm var att han skulle bygga sin egen bil när han blev stor. Vet inte om det är sant men eller hur mycket av det är sanning (eftersom det kommer från aftonbladet) men det alltid roligt med folk som har stora drömmar och samtidigt lyckas nå sina mål oavsett vad andra säger!

* En annan ovanligt artikel fungerar skapar en tankeställare, Om 10 år är sociala sajter det viktigaste på arbetsplatsen – av Tores sagor . ( Med det känns som vi är redan där )


* Några fördelar med utdelningar, Why dividends Really Make a Difference – av Fool.com Den Svenska versionen!

* A Thousand Ways to Make $1,000. Är titel för boken som Warren Buffett läste när han började tjäna och investera sina första pengar. En artikel om hur man kan tänka samma tänkande i investeringar där fokuseringen ligger på så högt avkastning på Eget kapital och ränta på ränta. A Thousand Ways to Make $1,000 – av Fool.comDen Svenska Versionen!

* Samtiditgt har jag försökt att hitta boken “A Thousand Ways to Make $1,000” utan resultat. Det enda jag hittade andra böcker som har kopierad titeln. Men jag har hittat en annan klassiker som mer handlar om skapa passiv inkomst på olika sätt. Multiple Streams Of Income. Jag har tidigare skrivet inlägg om boken. Ni som inte har läst den kan göra det nu helt gratis via googles böcker. Man kan nästan läsa hela boken.

Slutligen mycket bra tips från Warren Buffett. Det är inte bara bra utan också enkelt. Där han i en intervju förklarar varför man inte ska försöka ”Gissa” Marknaden. ”Om det går NERKÖPSPARA OCH INVESTERA I FLER AKTIER!” – från CNNMoney

2 kommentarer:

 1. Vad har börsen avkastat de senaste 20åren, om man har återinvesterat varenda utdelning?
  Man brukar ju läsa om ca 9%, men är det med eller utan återinvesterade utdelningar?

  SvaraRadera
 2. # Det beror på om man har tagit hänsyn till inflationen eller inte!

  Med Inflationen inräknad:
  6-9% årlig avkastning.

  Utan att man tar hänsyn till inflationen:
  9-12% årlig avkastning.

  Dessutom Utdelningsinvestering i stabil växande bolag brukar höga avkastningen ca: 2%, därmed räkna med den högre avkastningen!

  SvaraRadera