fredag 26 juni 2009

Veckans Artiklar V26-09

Jag ska försöka på att åka ut med båten och vara ute över helgen, tanke på vilken härligt väder som kommer vara lika bra hela helgen.
Tänkte säga; ha en trevlig helg och passa på att göra nåt roligt och vara ute när det så fint väder!
Veckans Artiklar V26

* Börjar med ett bra exempel om börja investera nu, Thinking About Investing, Start Now av American dividendinvestor – Svensk Version!
* Tre enkla tips om hur man ska komma i gång med att bli ekonomisk oberoende – av Din Privatekonomi.

* Liknande tankar fast lite mer tips: De enklaste råden ofta minst lika bra – av Stockman.

* Intressant diagram om tidigare recensioner. Hur lång blir recensionen? – av Samuelssonrapport.

* Ett annat mycket bra diagram om hur mycket totalavkastning man har fått på börsen 5 år efter börsnedgång. Market Returns 5 years after historical market declines – av the Dividend guy. Svensk Version!

* En intressant artikel om utdelningar som man får under året. Många fler borde fokusera på de utdelningar man får istället enbart kolla på aktiekurserna. Bombad av utdelningar – portföljanalysav Utdelningsbombad.

Nya bloggar!
Tänkte presentera en bloggare, 36 årig Kvinna, som skriver om strävan att kunna leva på passiva inkomster. Ekonomi-tankar. Sen två nya bloggar, framför allt om utdelningar, Utdelningsbombad och Ekonomisk trygghet. Ska bli intressant att följa dem.

* Lite intressanta tankar kring Passiva inkomster och några bra exempel, How Passive Is Your Passive Income? – av Living off Dividends. Svensk Version!

Direktavkastning
Månadens Direktavkastning lista är Klar! Direktavkastningstabellen - Juni

Veckans Bok – Gratis Online läsbar via Google!En känd bok, framför allt i USA, som beskriver hur man ska investera enkelt och klokt! Författaren till boken, John Bogle, är en av världens första som har skapat index fond! Så några intressanta tips borde man hitta i boken.


Veckans Filmklipp!
Rätt så roligt klipp om långsiktigt investering! OSB! Tänk också att filmen gjort av en index fond organisation som är mer eller mindre akademiker som fortfarande tror på effektiva marknaden och liknande. Så var lite kritiska till de tips man får i filmen! Men det finns en del både roliga och nyttiga kommentarer.

.

4 kommentarer:

 1. Ha en bra båthelg! Roligt klipp du hittade, ska skicka det till en kompis som än envisas med att spekulera i kursrörelser :)

  SvaraRadera
 2. Varför skrev du att det är viktigt att redan ha en god direktavkastning på köpet? Vad grundar du det på?

  SvaraRadera
 3. # Eftersom jag har senare upptäckt att det viktigt med direktavkastning!

  Både USA och Svenska aktier de senaste 10 åren haft lika bra utdelningstillväxt men Svenska aktier har gett ett bättre totalavkastning pga direktavkastning var betydligt högre...Men samtidigt är det också viktigt att man ska försöka hitta bra bolag och inte försöka hitta allt för högt direktavkastning..

  Har skrivet mer om det i tidigare artiklarna som heter "Totalutdelning under 10 år + USA "

  SvaraRadera