onsdag 22 juli 2009

Ha Koll På Utdelningarna - Excel Mall

I samband med min tidigare artikel om Kvartalsutdelningar, så fick jag både önskemål och nya idéer om en Excel-mall för att ha koll på utdelningarna som man får varje månad. Tanken filen är att man ska kunna snabbt kunna jämföra olika månader och se den totala utdelningen som man får.

Dessutom har lagt funktioner som:

* Den totala utdelning under Året, Mån, och Dag.
* Minst och största utdelningar / Månad.
* Den genomsnitt utdelningens storlek.

Sen kan man använda siffrorna till annat! Tex: beräknar jag mitt direktavkastning efter skatt för dem aktieinvesteringar som jag har gjort!

Direktavkastning % =

( Den totala utdelningen ) / ( Inköpssumma för Investeringarna )

Den här är helt fri och öppen fil och ni kan ändra och förbättra hur ni vill! Skärmbild över Excel Mallen – Utdelningstider

Klicka för större bild
Länken till filenUTDELNINGSTIDER.XLS


Liknande Excel Mall finns också tillgänglig hos Utdelningsbombad i Calc Format OpenOffice!

13 kommentarer:

 1. tackar, laddade ner den, skall titta lite mer på den.

  SvaraRadera
 2. #langen!
  Av mina tidigare misstag så har jag lärt mig att det viktigt att det finns en del likvida medel ifall om det kommer bra köptillfällen!

  Dessutom kan det vara bra att ha lite extra sparade i fall om börsen går igen!

  SvaraRadera
 3. Hade tänkt omformulera mig därav tog jag bort inlägget. =) Jag är iaf stocksaver på BS och är inne och harvar i strängen du startade. Jo det är precis det som är min tanke också, att ha någon extra krona man kan slänga in utöver sitt vanliga sparande då börsen viker sig såhär, men dock ska man vara stenhård att det bara gäller i sånna här solklara börsnedgångar så det inte slutar i rena spekulationer.

  SvaraRadera
 4. Tror vi delar ganska samma åsikt om att köpa optioner precis innan en rapport, är inte investerande, det är gambling. Det är iaf min åsikt, sen finns det självklart folk som har tjänat pengar på sånt också. =)

  SvaraRadera
 5. Strålande initiativ, ska kika på mallen!

  SvaraRadera
 6. #langen
  Jo! Det är lite så Tyvärr! Det är mycket svårt att argumentera om långsiktighet när börsen rasar 70% under ett år! och samtidigt de som tjänar på blankning och optioner!

  SvaraRadera
 7. #Utdelningsbombad
  Jag har försökt ladda din mall men kunde tyvärr inte öppan filen eftersom jag har inte OpenOffice!

  SvaraRadera
 8. riktigt användbar fil, tack så mycket!

  En fråga: Vad ska man skriva in längst till höger i de blå fälten (Precis under rubriken Total Utdelningar, Utdelningar)? är det antal aktier per år?

  mvh ekonomisk trygghet

  SvaraRadera
 9. #John
  Hej! Det är utdelningar som du får, Tex om du får 100 kr i utdelnings, så skriver du 100. Nästa gång du får utdelnings så skriver du under, osv!

  Sen räknas det automatisk i nästa kolumn!

  SvaraRadera
 10. Hejsan 40%20år!
  Hittade din blogg för 5 dagar sen och har nu harvat mig igenom alla inlägg fram till idag. Mycket nyttigt så har jag bara fått in lite av det i huvudet så kommer det nog gå bra det här.
  Jag är 23år och har ca 300tusen i aktier/fonder/likvida medel. Har funderat på att köpa hus/lägenhet inom närmsta året. Vilket är bäst? Att ta mina pengar och inte behöva låna så mycket (eller kanske inget alls) eller att behålla mina pengar i placeringarna och ta ett lån? Ett rörligt lån på swedbank ligger just nu på 1,7% tror jag och eftersom min depå förhoppningsvis stiger mer än detta borde det väl vara bättre att låna? Dock blev jag lite förvirrad när jag sökte på google då de flesta på diverse forum tycker att man ska betala lån så därför vänder jag mig nu till expertisen!
  Jag kommer såklart att ha tillräckligt med pengar för att kunna betala så att lånet inte ökar (och så länge räntan inte överstiger 5,5%).

  /funai

  SvaraRadera
 11. Tack! Den kniper jag gärna. :)

  SvaraRadera
 12. Gillar mallen skarpt. Kul med översikt och statistik!

  SvaraRadera