fredag 3 juli 2009

Veckans Artiklar V27-09

Dags igen för veckans artiklar!
Veckans Artiklar V27

* Det viktigt att spara men som alltid så finns det gränser, lite tankar kring rikedom och sparande – Jag är rik – av PerPenning

* Liknande ämne fast lite mer akademisk tänkande. Kanske man ska sluta snegla på vad grannen gör, Konsumera sig lycklig – av ekonomistas.

* Det är onödig att betala Fond-avgift och framför allt om du har Sverigefond – Bästa Sverigefonden – av Sparaklokt.

* Det är sånt här man ska se upp för och vara extra kritisk– En jämförelse mellan Obligationer och Aktier under 12 år! Men har de räknat in utdelningarna? Svaret med största sannlikheten blir Nej! Aktier eller Obligationer? – av Samuelsson Rapport

* Många vet att Warren Buffetts investmentbolag Birkshare inte ger utdelningar men Warren Buffett själv är en utmärkt utdelningsinvesterare. Warren Buffett – The Ultimate Dividend Investor. – av Dividend Growth Investor. Svensk Version!

* En bra pdf-presentation om Utdelningar och fördelarna med att investera i utdelningstillväxt, där man kan se att hög direktavkastning inte är bäst och hur mycket av den totala avkastningen kommer ifrån utdelningarna samt jämförelse mellan utdelning och Obligationer. Dividends Income Power Point – av Mhinvest.

* Lite enkla, kanske allt för enkla men ändå mycket effektiva tips. Det ska vara enkelt – The First Three Steps to Financial Freedom – av Getrich Slowly. Svensk Version!

Veckans Bok!Gratis Online läsbar via Gooogle!
The Ultimate Dividend Playbook – av Josh Peters. Bland de bättre böckerna om utdelningsinvestering. Om vill se författaren så kan ni kolla på detta filmklipp!

Veckans Filmklipp!
Bra tips från Professor Bruce Greenwald om Värdeinvestering. Värd att kolla på!

.
-ALLA TIDIGARE ARTIKLAR

9 kommentarer:

 1. Tack för en bra blogg! Boken du rekar är gratis på Google, men alla sidor är inte med, så man måste köpa den ändå om man vill läsa hela.

  SvaraRadera
 2. # hej Åke!

  Tyvärr så är inte hela boken tillgänglig, det är nog i de flesta fallen!

  Anledning till att jag har börjat lägga upp böcker via Googles lässida är att man kan ändå läsa så pass mycket så att man lär sig ändå ganska mycket. Och tanken är att man inte ska behöva betala för boken, dessutom får man största delen av informationen direkt.

  Tidigare har jag skrivet mer boktips men så här känns det bättre eftersom man kan direkt se om boken är läsvärd eller inte.

  Själv tjänar jag INGENTING på att lägga länkar till googles böcker i sidan, men jag tycker att det är mycket bra sätt visa vilka bra böcker som det finns om ämnet för dem som vill läsa.

  SvaraRadera
 3. Helt OK, det var ingen kritik, bara information om att det inte är hela boken, utifall någon har missat det. Bla jag själv :-)

  SvaraRadera
 4. Procentarn

  Finns det inga bra utdelningsböcker på svenska?

  /Nicke

  SvaraRadera
 5. Du som är lite mer påläst än mig, det skulle vara intressant om det fanns något inlägg om obligationer (bonds) vs. Utdelningsaktier där utdelningarna återinvesteras.

  SvaraRadera
 6. #Åke
  Jo! Det bra att du säger det. :)

  #Anonym
  Tyvärr ingen som jag känner till, det är lite synd. Samtidigt det visar ännu en gång hur lite man bry sig om utdelningar. Kanske ska man själv försöka skriva en bok utdelningar.

  #langen
  Jag har skrivet lite om utdelningar Vs obligationer men har varken jämfört på riktigt eller kollat på återinvestering av utdelningarna eftersom utdelningarna slår obligationerna under en längre tid o jag tror det sker efter redan cirka År 4-6.

  Du kan läsa mer om artikeln, Den 2 juni som heter "Börsen - Bästa avkastningen senaste 10 åren".

  Jag har inte heller skrivet annat eftersom det känns rätt så självklart, och dessutom nu när räntan är så låg så tror jag inte heller många vill investera i obligationer.

  SvaraRadera
 7. Aha, rätt intressant, tycker man läser många som är negativt inställda till aktier "obligationer spöar i många fall aktier", men mina egna undersökningar som inte är så vetenskapliga direkt visar att om man sprider inköpen (dollar cost averaging), dvs köper för samma summa varje månad, i stabila bolag som delar ut pengar och återinvesterar utdelningar (ett måste). Så kommer aktier tuta ifrån obligationerna i överljudsfart

  SvaraRadera
 8. Vill även tillägga att jag just nu läser the intelligent investor, och benjamin verkar vara förvånadsvärt bra inställd till bonds? med tanke på att boken nu dom första 2-3 kapitlena handlat så mycket om dom?

  SvaraRadera
 9. #langen
  Det kanske beror på att graham var aktivt i början av 1900 talet och förlorade dessutom ganska mycket under finanskrisen 1929. Kanske obligationer upplevdes något säkert som idag.

  SvaraRadera