fredag 17 juli 2009

Veckans Artiklar – V29-09

Ännu en vecka har gått och dags för Veckans artiklar. Ni får gärna skicka intressanta länkar och artiklar som ni känner till eller skrivet själva som handlar om Utdelning-och Värdeinvestering eller Om pengar.


Veckans Artiklar V29

* Här någon som har en väldigt imponerade och tydligt målsättning. Målsättning – Av Classresan

* Strävar man efter rikedom så är kanske överdriven snålhet är kanske inte rätta vägen. Snåla sig till rikedom – av Dålig Tajming

* En riktigt bra artikel om att försöka leva och njuta av livet medan man strävar ekonomisk frihet. Må bra under tiden du lyckas – av Hur jag blev rik.

* Några bra fördelar med utdelningsinvestering. Fördelarna av utdelningsaktier – av Ekonomisk Trygghet

* Lite tankar kring om företaget ska dela ut pengar eller inte. Dela ut eller inte DEL 1 Och DEL 2 av Stockman

* Artikel som definierar hur riken i bolaget kan komma ifrån hur stabila produkter dem säljer, där jämförs Apple mot Walmart. Reducing Risk – av Barel Karsan- Svensk Version!

* En mycket bra tidningsartikel om hur du kan skydda dig mot inflationen genom utdelningsinvestering. Dividends Can Help Fight Inflation – av MoneyWatch – Svensk Version!

* Ännu bra artikel om vad man ska tänka på samband med utdelningsinvestering. Dividend Income lessons I have learned – av Dividend Guy – Svensk Version!

* Här är en bra och enkel hemsida som räknar Dollarkursen och dessutom finns det utdelningskalender.

.
Tidningsartiklar
*Lundberg som jämförs med Själva Legende Warren Buffett – Tråkmåns krossar Index - DagensPS

* Skillnaden mellan de rika och fattiga minskar i Sverige, men inte pga att ökad väldfärd. Rikedomsklyftan minskar – av DN

* H&M:s 2 senaste butiker i Japan, som motsvarar cirka 0,1% av de totala butikerna sålde för 0,7 % av totala försäljningen.

* En nyttig artikel om pengar i form kontanter. Lär barnen handla med mynt och sedlar – av aftonbladet

* Vad tänker du göra med din skatteåterbäring? Kanske investera i aktier? Nu kommer skatteåterbäringen – av Expressen


.
Blogg
* Ny blog om Långsiktigt investering och Personlig utveckling. Välkommnar - En Blogg om Ekonomi och Personlig Utveckling.

* Hittan en gammal blogg som säkert många av er känner till men det var nytt för mig! Killen som lämnade sin jobb och åkte till Bali. Mycket intressant. Bakgrund- Du säger väl inte upp dig nu?

Veckans Book

En Klassiker från Jeremy J Siegel, Stock For The Long Run. En finnas Professor Som visar Mycket bra hur Utdelning och återinvestering är den bästa investerings alternativet långsiktigt.


Veckans Film
Självklart har jag valt ta en förläsning av Jeremy Siegel, som berättar lite om Boken och den historiska avkastning av vilken är den bästa investeringen långsiktigt. Berättar till och med hur dåligt investering på Guld långsiktigt.

8 kommentarer:

 1. Var hittar jag rankingtabell och HUr mycket Amerikanska aktier delar ut?

  SvaraRadera
 2. Hejsan!

  Du skriver om passiv inkomst. Men ta tex Kungsleden som fallit runt 70% från toppen. Känns ju inte rätt att bara vara passiv där. Utdelningen kompenserar ju långt ifrån det jag har förlorat på aktien!

  Eller tänker jag galet?

  SvaraRadera
 3. # Det borde finnas någon bra hemsida! Tyvärr inget jag känner till. Jag brukar kolla på mina historiska nyckeltal och finnansiell information. Finns på hemsidan!

  Sen kollar jag på google och Yahoo finnace.

  SvaraRadera
 4. Du skriver att du vill ha tips om sidor/artiklar om pengar så härmed tipsar jag dig om min blogg som bara varit aktiv två månader men drivs med glädje och stark längtan efter mer pengar! Välkommen dit.
  http://motmiljonen.blogspot.com

  SvaraRadera
 5. # Det beror helt och hållet när ( vilket pris) du har köpt Kungsleden!

  Man ska inte blanda aktiekursen med utdelningarna men visst Kungsleden har sänkt sina utdelning senaste tiden. Idagsläget är direktavkastningen är 4% och förmodligen risken finns att det kan komma fler sänkningar.

  Historisk har kungsleden , under de senaste 10 åren, totalt har delat ut ca: 26 000 kr, om man hade investera 10 000 kr, med andra ord man fick 260 % tillbaka i utdelning. och ingen annan bolag har delat lika mycket i % under samma tid!

  Det är nog därför de var tvungen sänka så mycket!

  Jag vet inte vad du tycker men jag kallar det för passiv inkomst eller ett riktigt bra kassaflöde som man återinvesterar i andra bolag. Fast de som hade köpt aktien under 2008 hade nog inte lika mycket bra avkastning!

  Risken är ganska högt i aktien och därför har jag bara några få % kungsleden. Det gäller att kunna diversifera i rätt många aktier så att man inte riskerar få för mycket utdelningssäkning i dåliga tider.

  SvaraRadera
 6. #inte miljonär än!

  Tack för tipset! Intressant blog!

  SvaraRadera
 7. #Anonym
  #40p20år

  Detta kan ju dock vara intressant, nu har jag ingen koll alls på kungsleden men om ni tittar på framtiden, så kanske det är läge att köpa på sig mer aktier nu då kursen fallit så mycket?

  Detta kan dock vara ganska psykologiskt påfrestande, men försök att tänka om det är en bra eller dålig investering.

  Återigen har jag ingen koll på bolaget, men det är väl ett fastighetsbolag och om vi tittar på perioder över 10år, finns det verkligen något som motiverar denna enorma nedgång mot för hur bolaget kommer stå om 10år?

  SvaraRadera
 8. # Långsiktigt, en period på 10 år så kommer Kungsleden med största sannolikhet visa vara en bra investering om inte ledningen hittar på något dumt under tiden!

  Det som är osäker är om fastighetsboalgen generellt kommer få det tufft när ränta går upp igen? Vet inte!

  SvaraRadera