fredag 18 september 2009

Veckans Artiklar V38 – 09

Den här veckans artiklar har jag hittat rätt så gammalt och ett intressant filmklipp som jag tyckte att den var extra roligt eftersom den är från 1957. En Animerad Amerikansk kortfilm som förklarar hur aktiemarknaden fungerar och att investera pengarna långsiktigt i aktier som ger utdelningar. Det är som är rätt så fantiserade är att det kunde lika gärna ha varit idag.

Veckans Artiklar – V38

* En jämförelse på bankernas Aktiekurs och Eget kapital – av Fundamental Aktieanalys

* Hur kommer börsen i att gå? Vet inte men historisk är september och oktober sämsta månaderna för S&P500 – av Samuelssons Rapport

* En intressant artikel om ”vi kanske glömmer bort hur bra vi har” eller inte?? – Studenterna gråter Lacoste-tårar över sin fattigdom – Svenskmillionaires Blogg

* Visst känns det skönt att inte behöva kolla på börsen dagligen ? Själv har jag haft liknande tanker om att hålla distans till börsen och lyckas – av Mot Milonen.

* John Templeton var en av dem bästa investerarna i vår tid, lite om hans strategier, John Templeton – The Triumph of Optimism - av Value Discipline – Svensk Version!

* En strategi som går ut på att hitta de högsta direktavkastning på Dow-aktier – Dogs of The Dow – av Dividend Growth Investor – Svensk Version!

* En annan bra artikel om The Dividend Edge - av Dividend Growth Investor – Svensk Version!

* Hur ska man veta om bolaget riskerar sänka sin utdelning – Focus On ROE To Avoid Dividend Cuts – av disciplined Approach to Investing – Svensk Version!

Intressanta artiklar – Om boken The intelligent Investor
* Margin Of Safety -//- Svensk Version!
* Dividend Policy -//- Svensk Version!
* Investment versus Speculation! -//- Svensk Version!
* Stock Selection -//- Svensk Version!
* The Defensive Investor -//- Svensk Version!
* A Negative Approach -//- Svensk Version!
* The Positive side -//- Svensk Version!

Veckans Länkar!
* Aktiebolag och Handelsbolag – Information och tips för dem som tänker starta eget!

Veckans Bok!
Mindre känd bok om Inkomst Investering – Income Investing Today. Safety & High Income Through Diversification! En enkelt och grundläggande bok om olika alternativ för dem som vill ha stabil kassaflöde.

Veckans Film
Handlar om en Animerad person, Mr Finchley, som har haft löneökning och vet inte vad han ska göra med pengarna. Filmen från 1957 och gjort av medlemmarna av New York Stock Exchange. Rätt häftigt tanke på att den är 52 år gammal.


2 kommentarer: