söndag 1 november 2009

Framgångsrik Entreprenörskap - Vad krävs det?

Nu efter SVT-dokumänteren om Koenigsegg, vilket jag tycket var en extrem uppmaning som Christian har lyckats med. Det är svårt att inte bli berörd och mer eller mindre få en liten inspiration oavsett om man är intresserat av sportbilar eller inte.

Om vi totalt bortser allt som är aktuell kring SAAB affären, ifall om de klarar driva SAAB eller inte och allt annat som skrivs i massmedia.

UTAN istället fokusera på själva utvecklingen av sportbilen som han ändå har lycktast få den bli en världens snabbaste (tyvärr inte nu längre).

Här får man ett riktigt bra exempel på vilka egenskaper som krävs för att nå målet om man har en motivation eller ett mål som är lite svårare eller som allmänt accepteras omöjligt.

Varför ska man slösa en timme att kolla på dokumentären?

Jo! Oavsett vad ni tycker om Christian von Koenigsegg eller om sportbilar så får man ett utmärkt insikt på några egenskaper på vad som krävs för att lyckas som entreprenörskap oavsett vad man har för mål, tex:

*Ambition
*Uthållighet
*Risktagande
*Hård arbete
* Och det viktigaste strävan efter en mål där ingen annan tror på dig!


Passa på kolla på en utmärkt dokumentärfilm eftersom det finns inte så många liknande historier och inte heller något intresse från filmkanalerna, SVT och TV4 att dokumentära liknande framgångshistorier. Utan det mesta dokumtärer handlar tyvärr om allt som är negativt i samhället.
Själv tycker jag det är bättre att kolla på en dokumentärfilm än att läsa en bok. Dessutom, helt gratis tack vare SVT-play.

4 kommentarer:

 1. Jag såg också dokumentären igår och min första känsla inför Herr Koenigsegg är att han är en ganska extrem typ av entreprenör. Det är verkligen imponerande att lyckas bygga en helt ny sportbil helt från scratch. Däremot skulle jag aldrig i livet vilja jobba bredvid en sådan man med de krav som han troligtvis har på sin omgivning. För det är jag alldeles för glad i min egen fritid..

  Kan tänka mig att det kommer att bli en kulturkrock på saab när Christian möter golvet som heter duga..

  SvaraRadera
 2. tack för tipset, alltid kul att se något som inspirerar!

  SvaraRadera
 3. Bra dokumentär. Framförallt så behöver man verkligen tro att allt är möjligt om man jobbar hårt för det.

  "It's always fun to do the impossible because there's less competition."

  SvaraRadera
 4. #Miljonär!
  Kanske det! Samtidigt visar att han är så pass pasionerad så att han jobbar nästan 100%, och vilket väldigt få skulle vilja göra samma sak!

  med andra ord det är inte ett arbete för honom!


  Olli
  Det är modligen så! Om någon annan har gjort det, varför kan man inte kunna göra liknande?

  Fast då gäller det också att man lägger den tiden och hårda arbetet som krävs!

  SvaraRadera