fredag 20 november 2009

Veckans Artiklar - V47-09

Dags för Veckans Artiklar. Hittat en ny hemsida med gamla arkiv av film klipp och intressanta intervjuer om Investeringar.
.
Senaste filmklippen är 5 st intressanta kort intervjuer om Investerings Psykologi.
.
.
.
Veckans Artiklar - V47
.
* Hur sen svenska aktieägaren?

* Excel-mall för portföljutveckling

* Så här kan det se ut när man är 30!

* Kort sikt eller lång sikt ?

* Hur man blir miljonär

* Svenska Folkets tillgångar

* Utdelningsinvestering - strategi

* Jämförelse - Investmentbolag

Engelska artiklar
* Investors Traps Svenska Version!

* Dividends Investing Goals - Svensk Version!

* Winning Investment StrategySvensk Version!

* Master Your Money – Svensk Version!

Veckans Analyser
* Ramirent
* H&M
* SAS
* Clas Ohlson
* Acap Investment


Veckans Bok
Veckans Film
5 st korta filmer allmänt om Aktiemarknads och Investerings Psykologi. Kända personer som Robert Shiller och Jason Zewig. Om Effektiv Marknadsteori och marknadspsykologi. Värd att kolla på!

4 kommentarer:

 1. Jag tänkte på alla exempel på utdelningar och procentsatser och framtida värden som du lägger upp. Tar du hänsyn till inflationen? Alltså i praktiken innebär ju en 10%-ig ökning av ett kapital att det framtida värdet ska minskas med storleksordningen 3,5% per år. Dvs. 100kr som växer med 10% per år ökar i själva verket med 6,5% per år. 100kr om 20 år är ju inte samma som 100kr idag.

  SvaraRadera
 2. Nej! Jag har inte hänsyn till inflationen, för de flesta beräkningarna. Du har helt rätt att det påverkar ganska mycket.

  Samtidigt är Börsen/aktier är relativt bra alternativ att skydda sig mot inflationen på långsikt om man jämför med andra traditionella spar produkter.

  SvaraRadera
 3. Jag personligen tycker att det ska beaktas i allra högsta grad då framtida värden annars blir lite missvisande. Betänk att man stoppar in 100.000 i något som genererar 20% avkastning per år. Det betyder ca. 620.000 på bankkontot efter 10 år, om vi bortser från skatten. Men om vi räknar med en årlig inflation på 4,94% (som är snittet senaste 50 åren) så har vi om 10 år i dagens penningvärde 407.000. Det är 34% mindre summa än om vi bortser från inflationen. En i allra högsta grad väsentlig skillnad, eller hur?

  SvaraRadera
 4. Tompamannen
  Självklart är det så. Om man vill verkligen räkna med realvärde så bör man ta bort 3-4% varje år sopm du säger.

  Samtidigt skulle det vara väldigt jobbit för många eftersom nästan alling räknas utan att man tar hänsyn till inflationen.

  Men oavsett med inflation räknat eller utan, så är det är det fortfarande mycket lönsam investering, när vi pratar om utdelningar.

  På din senare fråga:

  Tanken är inte att man ska bli rik på utdelningar utan att det ska fungerar som extra inkomst som ska växa betydligt snabbare än inflationen!

  SvaraRadera