måndag 14 december 2009

Träffa Warren Buffett på riktigt

Hur många skulle tänka sig åka till USA och vara med i Berkshire Hathaways bolagsstämman och se Warren Buffett live? Jag skulle kunna tänka mig göra det!

Har sett ett intressant erbjudande från aktiespararna där man har möjlighet att åka till USA med en gruppresa under 23 april till 10 maj. Aktiespararna har lyckas komma åt 50 platser på 2010 års bolagsstämma.

Tyvärr är priset lite för högt! 32 900 kr + delat boende och om du inte vill dela rum så kostar det ytterligare
6 675 kr.

Det som gör allting så dyrt är 16 dagars hotellnätter på sju olika hotell där man kan besöka Las Vegas, Miami Disney World osv. Då låter det inte lika dyrt längre men samtidigt kommer det kosta mycket mer utöver 32 900 kr. Dessutom hur många skulle orka resa i USA i 18 dagar?

Det som är synd är att det inte finns erbjudande för dem som bara vill vara med på bolagsstämman och inget annat.

Själv har jag en annan idé!

En Berkshire Hathaway B aktie kostar, 3297 $ * 7,1 = 23 403 kr. Och en tur och retur resa till Omaha från Stockholm kostar ca: 8 000 kr under april månad om man åker med SAS. Boende & övrigt 5 000 kr.

Totalt skulle kosta ca: 36 403 kr. Vilket är 3 500 kr dyrare än Aktiespararnas erbjudande men samtidigt kommer du vara aktieägare i ett av världen bästa investmentbolag med världens bästa förvaltare! Så kostnaden för resan borde man få tillbaka efter några år.

Vem vill följa med ? …:)


Här är länken till aktiespararnas erbjudande!

4 kommentarer:

 1. Haha! Ja, det hade varit en rolig upplevelse faktiskt.

  SvaraRadera
 2. Att köpa aktien är ingen kostnad. Mellanskillnaden mellan inköpspris och försäljningspris blir en kostnad om du säljer av aktien billigare än du köpte. Annars är det ingen kostnad.

  SvaraRadera
 3. Håkan!
  Det hade varit grym upplevelse :)


  Anonmy!
  Du har helt rätt per difinition och den faktiska kostnaden bara Flyg + boende.

  Samtidigt måste man ändå ha 23 400 kr för köpa en aktie.

  SvaraRadera
 4. Jag hade gärna köpt en aktie enbart som en biljett för att få lyssna till "The Oracle from Omaha". Känner dessutom inte att jag har tid att lägga 18 dagar på en resa med aktiespararna.

  SvaraRadera