fredag 11 december 2009

Veckans Artiklar V50-09

Vill tacka Alla för senaste tidens kommentarer i samband med intervjun!

Det har det förekommit mer och mer intressanta diskussioner och artiklar om utdelningar!

Här är en artikel om att leva på aktieutdelningar ifrån privata affärer som bloggaren Ekonomisk trygghet har hittat! Privata affärer i sin tur hämtat iden från DI.

(REVIDERAD) Jag har fått en länk från läsare. Här kommer orginal artiklen från DI. AKTIEPORTFÖLJEN SOM GER DIG MÅNADSLÖN.

Artiklen i PDF format!

Tanken är att investera i 9 olika aktier för att få månadsutdelningar, vilket låter hur kul som helst och jag undrar hur har dem kommit på den iden?.. :) Men hur många som kan investera 9,7 miljoner?

Tänk på att:

Utdelnings strategi handlar mer om framtida utdelningstillväxt snarare hög direktavkastning idag. Därför bör man kombinera:
( Värdeinvestering (Tillväxt) + Utdelningsinvestering )

* Lever Spiltan som har lär ut!

* Vad ska man välja för placerings strategi?

* Du är den största risken!

* Samtidigt finns det andra risker som Valuta att tänka på.

* Och därför vad noga med vilken portfölj strategi du väljer.

* Lite annorlunda tankar kring om den långsiktiga avkastningen

Utländska artiklar

* Random Wall down Wall Street - Svensk Version!

* Less lazy investor - Svensk Version!

* When will my dividends go up - Svensk Version!

* When to break your rules - Svensk Version!

Lite Kritisk granskning!

Läste en artikel i Dagens Industri om: Förlorat decennium för aktieägare!
Jag vill säga att det är oerhört enket att visa om aktiemarknaden har varit sämre investeringsform än tex: räntesparande eller obligationer under dem senaste 10 åren med liknande artiklar.

Det är 3 saker som man bör tänka på:

1 - Vilken period man har valt att jämföra avkastningen ?

2 – Om utdelningarna är inräknat ?

3 – Vilka aktier man har jämfört? ( Om man nu kollat på enskilda aktier överhuvudtaget )


En enkel exempel på hur mycket det påverkar, NÄR man har valt att köpa!

Klicka för större Bild!
Skillnaden mellan den årliga avkastningen är mellan -5% till +10% om man hade köpt på toppen eller botten. Så en Total skillnad på 15% årlig avkastning. Utdelningarna är inte inräknat.

Dessutom att bara jämföra med index är inte heller den mest rättvisande eftersom det finns aktier som har haft mycket sämre utveckling än index och som har påverkat den ganska mycket. Ericsson med en årlig avkastning på -12%.

Ericsson Vs. OMX (Klicka för större bild)
Samtidigt finns det andra aktier som har haft betydligt bättre avkastning än Index under samma period och som inte heller påverkat indexet lika mycket. Ratos Med en årlig avkavstning på ca: 20%.
Ratos Vs. OMX (Klicka för större bild)

Därför bör man vara extra nog med såna undersökningar eftersom resultat beror ganska mycket på NÄR och VAD dem har räknat med!

Veckans Bok
Veckans Film
En mycket bra filmklipp som handlar om ” Återköp av egna aktier" är kanske inte den bästa alternativet i vissa tider och ibland är det bättre att dela utdelningen till aktieägarna!

2 kommentarer:

  1. Skulle inte du kunna kolla upp Resource Capital Corp. (RSO) på NYSE? Dom har en yield på 26% och är en REIT.

    En snabbcheck av dig skulle uppskattas!

    SvaraRadera
  2. Aktien har rasat från 18 $ till botten 2 $ under ca: 1 år..och idag på 4,6 $!

    Om företaget!
    Resource Capital Corp fungerar som en specialist som finansierar företag främst är inriktat på kommersiella fastigheter och kommersiella krediter i USA. Företaget räknas som en fastighet Investment Trust (REIT) för federala inkomstskatter. Som ett REIT är det inte föremål för federal företagens inkomster.

    * För mycket lån
    * Månadsutdelningar
    * Utdelnings har sänkts från 0,41-0,43 / månad till 0,30 $ / per månad.
    * Den höga direktavkastning talar för utdelningssänkning annars är det något skumt!
    * Lite snabb koll, så tjänar företaget inget enligt senaste siffrorna.

    Här har du mer om bolaget!

    < http://www.wikinvest.com/stock/Resource_Capital_(RSO) >

    Själv skulle jag inte köpa bolaget pga höga risken! Men sen kan jag Ingeting om bolaget och framtida möjligheter.

    SvaraRadera

Senaste Inlägg!