söndag 16 maj 2010

Överdos – Se dokumentären om finanskrisen

Se den omtalade Svenska dokumentären – Överdos: Den kommande Finanskrisen!
.
.
.

Lite kort om Filmen:

”Överdos” är berättelsen om vår tids största ekonomiska kris – den som ligger framför oss. Dokumentären spårar orsakerna till finanskrisen och undersöker den kusliga likheten med dagens situation, när stater som Grekland, Island och till och med Storbritannien och USA tycks riskera att kollapsa. Bland de intervjuade finns experter som blev utskrattade när de förutspådde den nuvarande krisen, och som nu säger att det värsta ligger framför oss.

Filmen baseras på boken ”En perfekt Storm” av författaren Johan Norberg. Hans bestseller Till världskapitalismens försvar” har översatts till mer än 20 språk. Överdos” får nordisk tevepremiär på TV Fakta 9 maj kl 20.00. Världspremiären sker i Washington DC, USA, 8 maj. ”Överdos” är en av sju filmer som valts ut till filmfestivalen ” Politics on film” i Washington.Här kan du se hela filmen i TV4-play: Klicka för se filmen!

10 kommentarer:

 1. Länken funkar ej?

  SvaraRadera
 2. Den har funkat tidigare. Prova lite senare!

  SvaraRadera
 3. Johan Norberg är en åsiktsmaskin. Man kan säga att han är väldigt politiskt färgad.

  SvaraRadera
 4. Norberg har liberala åsikter och den analys han för fram i filmen verkar väldigt influerad av österrikisk konjunkturteori. Inget fel i det, österrikarna förutsåg i vart fall både bostadskraschen och sedan rallyt i guld som de förutspår kommer fortsätta. Jag tycker att analysen av problemen verkar rimlig.

  SvaraRadera
 5. Såg dig i tidningen Aktiespararen idag! :)

  SvaraRadera
 6. Länken funkar inte.

  SvaraRadera
 7. Kristian
  Så här står i Wikipedia om Johan Nordberg!

  " Johan Norberg, född 27 augusti 1973, är en svensk författare, populäridéhistoriker och debattör som arbetar för liberalism, kapitalism och globalisering. Han kallar sig själv liberal i den klassiskt europeiska traditionen[1] men benämns i media ofta nyliberal[2][3]. Johan Norberg är ateist.[2] "

  SvaraRadera
 8. Magnus
  Roligt att var med i Aktiespararna som "Börsblogg som man kan lite på" :)

  SvaraRadera
 9. Är det någon som träffat en rik ateist? :)

  SvaraRadera
 10. Norbergs analys är samma som Tea-party rörelsens.

  Stimulanspaket är dåligt, får vi veta, utan att få höra vad som skulle hänt utan stimulanspaket.

  Känns populistiskt och inte så djupt.

  Inte imponerad.

  SvaraRadera