torsdag 16 september 2010

Virus Varning - gå inte in i.... & bytatrafik.se

Nytt: Fått ny svar från Herr K och det verkar som han har löst problemet genom att tabort bannern bytatrafik.se

-------------------------

Fick tips om att det var en länk till en annan ekonomibloggare som innehöll nåt som heter "malware" och när jag provade länken så var det inte alls roligt!

Det är hemsidan smartprivatekonomi.blogspot........ det är något konstigt med sidan! Så fort man kommer in i hemsidan så går man in automatisk till annan sida.

Hur som helst så fick jag svar från Herr K och det verkar som någon som har hackat sig in länkprogram, bytatrafik.se! Herr K, som står bakom hemsidan, Smartprivatekonomi.blogg... säger att jag ska hälsa alla andra att han jobbar på problemet men varnar för Bytatrafik.se

Han säger så här:

"Bytatrafik.se var ett länkbytesprogram jag använde, antagligen har någon elak rysk hacker smugit sig in i deras nätverk som har börjat sprida virus. Jag kom dock inte in på Blogger för att ta bort bannern till Bytatrafik, typiskt!"

"Of the 4 pages we tested on the site over the past 90 days, 2 page(s) resulted in malicious software being downloaded and installed without user consent. The last time Google visited this site was on 2010-09-15, and the last time suspicious content was found on this site was on 2010-09-15.Malicious software is hosted on 1 domain(s), including wizrd.ru/.1 domain(s) appear to be functioning as intermediaries for distributing malware to visitors of this site, including bytatrafik.se/."

.........................

Det är irriterande nåt sånt händer! Jag som trodde att blogger-sidorna var ganska säkra!

2 kommentarer:

  1. Som tur var kom jag in på Blogger till slut, fick bort bannern i fråga och slutligen har Google tagit bort varningen från min blogg. Den skall alltså vara helt säker att besöka igen :)

    SvaraRadera