onsdag 8 december 2010

Peter Norman – Investeringssparkonto; Direktsändning

Det verkar som att namnet för den nya investeringsformen heter Investeringssparkonto och inte Investeringskontot, som jag har skrivet tidigare.

Såg att Cornucopia hade skrivet ett inlägg om pressinbjudan där Peter Norman presenterar ny sparform. Det blir spännande att se vad finansmarknadsministern har att säga om den nya sparformen. I det tidigare inlägget hade jag många frågor och funderingar. Jag hoppas på mer detaljerad information om hur de har tänkt sig.

Så här står det:
Efter regeringssammanträdet imorgon, torsdagen den 9 december, presenterar finansmarknadsminister Peter Norman den nya sparformen investeringssparkonto på en pressträff. Det nya sättet att beskatta värdepapper syftar till att göra det enklare att spara i aktier och fonder.

Det finns också en direktsändning – WebbTV kl: 11.00 och det står också att videosändningen kommer att vara möjligt att se i efterhand.

4 kommentarer:

 1. Den stora frågan blir för mig blir om man måste sälja av alla sina innehav i sin nuvarande kapitalförsäkring om man vill flytta aktierna till Investeringsparkontot.

  Det bästa vore väl om man fick sin kapitalförsäkring konverterad till Investeringssparkonto automatiskt.

  Lite surt att behöva sälja av hela innehavet för att sedan köpa tillbaks det. Det blir många hundralappar i courtageavgifter där...

  Mvh //Ekonomisk Trygghet

  SvaraRadera
 2. Jag var inte särskilt intresserad av kapitalförsäkring tidigare och jag blir inte särskilt trakterad nu av det nya investeringskontot. Stannar nog kvar i min traditionella depå och utnyttjar förlustavdrag, om sådana. Det känns på något sätt friare än att infoga sig i ett nytt statligt system som kan komma att ändras när som helst! Och så svårt är det inte att deklarera!/G

  SvaraRadera
 3. John
  Det blir nog tyvärr så! Det är ännu värre för de som har vanlig konto där man måste betala vinstskatt :)  Magnus
  Den finns i den nya inlägget!


  Anonym
  Som du säger det beror på vad som är viktig! Själv tycker att det är ändå viktigt med direktägande och en annan fördel är att man kan göra avdrag för utländska utdelningar!

  SvaraRadera