onsdag 11 maj 2011

Börsdata - Historisk P/E & Förbättring!

Vi har nu lanserat ett helt nytt diagram som visar bolagets historiska P/E-tal. Dessutom har vi också ändrat börsdatas utseende för att göra det enklare för besökarna att hitta olika diagram för varje bolag utan att behöva scrolla upp/ner hela tiden.

Mer om det kan ni läsa i börsdata bloggen:

Undersidor till företagen, Uppdatering av bolagsdata & Ny meny till företagssidor!

Sortering/Filtrering av bolag!
Jag vill ännu en gång påpeka att det går väldigt enkelt att göra en avancerad sorteringar för att slippa leta efter olika bolag i listan. Genom att klicka på , ”Välj lista” eller ”Välj bransch” ........
.....så kan ni göra många olika varianter av filtrering där resultat kommer att finnas kvar. Det gör att ni kan lättare och snabbare kolla genom de bolag som ni intresserade av utan att lämna huvudsidan!.
Vad tycker ni om den nya layouten? Är det lättare att navigera nu? Rösta gärna i enkätet längst upp!
.
Med Vänliga Hälsningar
Börsdata Crew!

10 kommentarer:

 1. Roligt att borsdata fortsätter utvecklas:) Jag hade gärna sett tre års PE och försäljnings- /vinsttillväxt på 5 eller 10 år. Borde gå att trolla fram från nuvarande data.

  Det vore bra om man kunde välja tidsperiod på historiskt PE. För exempelvis Telia blir diagrammet svårläsligt då tidiga extremår förvrider skalan.

  SvaraRadera
 2. Kanon! Mycket godis för oss investerare.

  SvaraRadera
 3. defensiven
  Det tycker jag med :) Det kommer! Vi har planer på lägga genomsnitt för resp. nyckeltal.

  När det gäller Telia så känner jag problemet. Det vi behöver är att kunna justera/utesluta de extra värden och ärligt talat så vet jag inte om det är möjligt men vi ska försöka hitta på en bra lösning!

  SvaraRadera
 4. Varje lördag samlar jag tidningens aktiesidan för att behålla dem faktum angående om olika bolags priset ock P/E. Nu behöver jag bara besöka Börsdata hemsidan då kan jag få fram dem faktum som jag behöver! Tack för era strående arbete! När jag kollade H&M, hittade jag lägst P/E var 15,5, datum var 2008-10-28, och dagens priset var 127 kr. Det var ju förragående börskraschen! Tänk, om man köpte H&M då, man kunde behålla dem som Warren Buffett behålla hans Coca Cola!
  Tack så mycket en gång till för era underbara jobb!

  chliu

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt bra! Men det är ju ett problem med split, eller hur? Ratos splittade sin aktie nyligen och nu ser det ut som om deras PE-tal är 9, och det kan väl inte stämma. Det känns väl som att alla splittar måste läggas in nånstans och allt som föregår dessa datum måste räknas om.

  SvaraRadera
 6. Chliu
  Härligt! Nu slipper du samla på tidningssidor :)

  SvaraRadera
 7. Fredrik
  Helt rätt! Vi måste justera aktiekrus och nyckeltal för bolag som haft split tex: Ratos. Vi har inte hunnit med att få fram rutin kring split och liknande. Men det kommer ganska snart!

  Förresten:
  P/E 12mån för Ratos ska vara ca 15!

  Tänk på att P/E-tal och VPA är lite meningslösa nyckeltal för renordlade investmentbolag!

  SvaraRadera
 8. Tre önskningar:
  Att systemet kommer ihåg vilket tidsintervall jag har valt för aktiekurs om jag lämnar fliken och tittar på Årsvinst och utdelning och sedan återvänder.

  Möjlighet att förstora grafen.

  Möjlighet att visa utdelning i samma diagram som aktiekursen
  se http://www.finanstidningen.biz/index.php/borskurser

  Annars mycket intressant sida

  SvaraRadera
 9. Anonym
  Tack!
  Kan jag fråga vilken tidsintervall du använder mest i aktiekurs? 10 år?

  Hittade tyvärr ingen bra exempel på länken du hänvisar men vi har funderat på det men tyvärr så är det svårt att hitta bra system som stödjer två olika tidsintervaller!(utdelning VS. Aktiekurs)

  SvaraRadera