torsdag 29 november 2012

BörsData - Nya hemsidan är klar!

Nu är det nya BörsData sjösatt och färdigt att använda. Vi kommer fortfarande ha en stor del av informationen på hemsidan helt gratis för alla besökare utan något krav på medlemskap eller konto. Vi erbjuder faktiskt mycket mer information än på den gamla hemsidan. Det bästa är att allting finns tillgängligt på en enda sidan för varje bolag.

Medlemskap & Prissättningen
De som vill ha mer avancerade nyckeltal och funktioner ska kunna ha möjligheten att använda dessa för en mindre summa. Eftersom vi väljer att visa så pass mycket gratis och ger fritt tillgång till tjänsterna så kommer du få en bra bild över exakt vad vi erbjuder och vad en betalande medlem kommer att få tillgång till. 

Vi har tidigare tänkt att ta 50 kr/vecka och 150 kr/månad osv. Men efter många intressanta kommentarer och förslag så har vi valt att göra det både billigare och mer flexibelt genom att erbjuda olika alternativ för de som vill använda börsdata under en kortare period några få gånger för en liten summa. Samtidigt kan de som använder hemsidan ofta betalar en totalt sett mindre summa för en längre period.

Så här ser priserna för de olika tidsperioderna:
1 Vecka:  49 kr
1 Månad:  99 kr
 6 Månad:  349 kr  (58kr/mån)
12 Månader:  599 kr  (50kr/mån)

Vi tar gärna emot FEEDBACK!
Vi tackar alla som har hjälp till med provtestet och förbättringen av hemsidan. Vi har fått många bra förslag som vi ska försöka utveckla i nästa steg. Vi kommer också att försöka utöka informationen och tjänsterna kontinuerligt för medlemmarna. Detta kommer att ge mervärde för de som kan tänka sig betala för tjänsten. Några konkreta planer är att vi ska försöka erbjuda nya länder, strategier, fler nya nyckeltal, kvartals- och rullande 12-mån historik, snabba uppdateringar av kvartalsrapport m.m

Börsdata kommer alltid vara en slags community-driven tjänst där vi kommer vara beroende av användare och medlemmar. Därför får du gärna komma med feedback, förslag och egna önskemål på hur vi skulle kunna göra hemsidan ännu bättre. Vi använder fortfarande TYCK TILL”- knappen på högersidan och den går att använda oavsett om du är besökare eller inloggad medlem. 

Några viktiga synpunkter!   

BörsDatas Barnsjukdomar
Den nya hemsidan bygger på nytt plattform och innehåller mycket mer programmering och beräkningskoder än tidigare. Därför finns det alltid en risk att det kan förekomma felmeddelanden (som gör att man inte kan komma åt vissa sidor/nyckeltal) Det kan hända att vi har inte upptäckt alla dessa fel än men vi kommer att försöka lösa dessa problem kontinuerligt.

Bransch & OMX-snitt
I vissa nyckeltal som har extrema variationer som t.ex. P/E eller EV/EBIT kan det hända att historiska snittet kan se lite ”konstigt”. Fast alla beräkningar och värden är helt rätt utförda. Det som gör att vissa nyckeltal och år visar underliga siffror är på grund av enskilda bolag som har extrema värden som t.ex. ett P/E över 1000 eller -560 under vissa år. Det går tyvärr inte lösa det på ett enkelt sätt på grund av att det som fungerar bra för vissa bolag passar inte alls för andra. Därför måste vi göra en mer avancerad lösning längre fram.

Hänsyn till olika Branscher
Glöm inte heller att ta hänsyn till olika branscher som har olika förutsättningar för olika nyckeltal. Som t.ex. för renodlade investmentbolag:
-Omsättning
-Vinst
-P/E-tal
-och m.m
är helt meningslösa att kolla på och jag misstänker att många nybörjare som inte känner till detta. Det är lite samma problem för andra branscher som: Banker och Fastighetsbolag. ,

30 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Ser mycket bra ut!

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt!
  Allt ser perfekt ut.

  SvaraRadera
 3. Snyggt, räkna med mig som betalande medlem inom kort.

  Nåt jag inte riktigt förstår är hur screenern fungerar. Om jag byter nyckeltal i dropdownboxarna och ändrar tidsperiod så händer ingenting. Om jag sedan klickar på Uppdatera-knappen flippar nyckeltalen tillbaka till orginalinställningarna.

  Ett önskemål: Ett nyckeltal jag gärna skulle vilja kunna välja på är inverterat P/E, alltså E/P. Innehåller exakt samma information som P/E men kraschar inte vid nollvinst. Sorterar naturligt eftersom det byter tecken vid noll istället för vid oändligheten. Enligt min mening även mer intuitivt då det går att jämföra direkt mot direktavk, räntor mm.

  SvaraRadera
 4. Marcus
  Screener får alla använda fast bara de nyckeltalen som redan finns i första sidan.

  Däremot när du försöker byta nyckeltal och tid så händer det inget pga att du inte är betalande medlem. Tanke är att vi vill visa vilka nyckeltal och tidsserier som finns.

  Din andra fråga! E/P-%
  Japp! Det närmaste E/P-% vi har är: E/EV-% dvs exakt samma funktion fast nettoskuldsättningen inräknat. Det du skulle kunna göra är att jämföra EV/E med E/EV-% i dagsläget.

  Samtidigt tror jag också att vi kanske lägger till flera nyckeltal och E/P-% kan vara ett alternativ :)

  SvaraRadera
 5. Grattis!
  Det är inte bara nordens bäst, kan vara världens bäst!
  Hoppas att Danmark, Norge och Finland kommer att sätta igång så fort ni kan.
  Jag har bara ett ord att beskriva den nya Börsdata hemsidan:
  Fantastiskt!

  chliu

  SvaraRadera
 6. Hej! Det är jag igen!
  Jag undrara historisk OMX PE tal som ni använder att jamföra med bolaget och branchen är det OMX S30 eller OMX SPI?

  chliu

  SvaraRadera
 7. Chliu
  Tack :)..

  Vi tror/hoppas att vi kan komma igång med hela Norden nästa år. (fast troligtvis Large Cap i början)

  Vi använder OMXS30 + börsviktning. Det är också därför det blir så kraftiga variationer på tex: P/E-talet där några stora bolag påverkar för mycket pga extrema år. Det finns mycket justeringsarbete kvar :)

  SvaraRadera
 8. Grymt bra jobb! Då vet man vad man ska spendera helgen med :)

  SvaraRadera
 9. Grymt! väntar på att få en bekräftelse mejl, men det verkar ta lite tid. Skulle vilja ha ett informations fält där det förklaras vad p/s, p/b o de alla nyckeltalen betyder.

  SvaraRadera
 10. Det är en helt fantastisk tjänst och jag tror att jag fick mer aktieanalys gjord på en vecka än jag fått hittills i år.

  För er som funderar på om det är värt det så har jag även publicerat en del av mina tester på den egna bloggen.

  Dels har jag screenat fram de mest stabila tillväxtbolagen:
  http://aktieingenjoren.blogspot.se/2012/11/14-borsbolag-har-dubblat-sin-vinst-och.html

  Och sedan har jag även provat att analysera om små stabila bolag värderas mer attraktivt än stora stabila bolag:
  http://aktieingenjoren.blogspot.se/2012/11/meta-analys-av-hela-small-cap-och.html

  SvaraRadera
 11. tomjakob
  Ser att du har skrivet fel mail-adress (det står live.ae borde nog vara live.se) vilket har gjort att systemet inte har kunnat skicka bekräftelse mail.

  Försökt skapa från nytt med samma användarnamn:


  När det gäller info så har du det för varje nyckeltal om du klickar det så kommer det fram ett nytt ruta med info-text!

  SvaraRadera
 12. Järnvargen
  Trevligt! Det är också roligt att se hur man kan använda hemsidan oavsett vilket strategi man har.

  SvaraRadera
 13. Bra jobbat men betalar inget. Återgår till stockwatch för nyckeltal i fortsättningen.

  Lycka till att kapitalisera på oss latmaskar:)

  SvaraRadera
 14. Anonym
  Det är 2 saker som jag måste ta upp:

  1-Du behöver fortfarande INTE BETALA något (du behöver inte ens skapa konto) för att kunna ha tillgång till:
  -8 nyckeltal
  -10 års historisk
  -Jämförbar bransch/OMX
  -Snittberäkningar
  -Dessutom använda screener
  Allt detta är mycket gratis info än tidigare hemsidan som vi hade.


  2-Kom ihåg också att "Stockwatch" har inte den mest förlitligaste källan. Kolla bara tex: H&M historiska värden som Vinst per aktie och Utdelning så ser du att de har inte ens tagit hänsyn till senaste split.

  SvaraRadera
 15. Det ser mycket bra ut! Dock tror jag att ni gör ett misstag som försöker ta betalt för multiplar, strategi etc. Att få folk att betala för något internetbaserat är notoriskt svårt. Även om jag förstår att det är lockande med tanke på arbetet ni bör ha lagt ner.

  Ett alternativt upplägg jag skulle rekommendera är att bygga på volym istället, allt gratis, och satsa på annonsintäkter.

  Naturligtvis bör ni ge nuvarande upplägg en chans då ni redan har implementerat det. Dock tror jag ovannämnda variant lönar sig på längre sikt med tanke på era förutsättningar att uppnå hög besöksfrekvent.

  All lycka till oavsett hur ni går tillväga!
  Mvh Johan

  SvaraRadera
 16. Johan
  Tack!

  Vi har självklart funderat på alla möjliga alternativ men det är rätt så begränsad volym man kan få för ett aktiesida oavsett hur unik den är. Jag tror inte heller vi har tiden eller orken att jaga annonsörer. Sen om det hade varit så lönsamt med reklamintäkter så hade du säkert sett reklam/annonser i bloggen men jag har inget sånt.

  Jag är rädd för att den nya börsdata kommer aldrig utvecklas om vi inte har ett fungerade intäktssystem på lång långsikt. Det är också en av anledningen till att den gamla börsdata har aldrig lyckats komma igång fast vi hade så mycket idéer.

  Hur som hest vi har självklart den möjligheten kvar på sikt om det visar sig att du har rätt. Men jag vill helst inte börja med alternativet.

  Sen ser hemsidan mer seriös ut om det inte finns några adsens eller fond/trading annonser :)

  SvaraRadera
 17. Hej George og Henrik

  Stort TILYKKE med lanceringen af det nye Borsdata - jeg glæder mig til at anvende systemet. Jeg vil tilmelde mig som betalende medlem.
  Mvh Ole

  SvaraRadera
 18. Ole
  Tack för det! Det låter trevligt.

  SvaraRadera
 19. Ni bör fundera på att lägga till en forum/community del för förslag, ideer men även frågor o diskussion - mitt råd är gratis

  SvaraRadera
 20. Kalle Kr
  Det har vi funderat på fast vet inte om det kommer bli någonting närmaste tiden pga att det finns så mycket annat som det känns viktigare. Som tex: senaste kvartalsdata, rullande 12mån, fungerande uppdateringar, utländska bolag osv.

  Men vi tar gärna del av dina råd så länge :)

  SvaraRadera
 21. Bra jobbat! Årets julklapp för oss aktieintresserade!

  SvaraRadera
 22. Anonym
  Tack! Lite tidigt men det är alltid kul med årets första julklapp :)

  SvaraRadera
 23. Snyggt, mycket bra jobbat! Sett fram emot nya sidan länge!

  Hälsning
  Michael

  SvaraRadera
 24. SwatCat
  Tack! Det har tagit längre tid än vi trodde men tanke på resultatet så är vi mer än nöjda :)

  SvaraRadera
 25. överlägset bästa screenern för svenska aktier! Kommer önska mig medlemskap i julklapp:)

  SvaraRadera
 26. Defensiven
  Tack för det! Det måste du definitivt göra :)

  Vi jobbar faktiskt med att skapa en del förbättringar med screener just nu. Det kommer bli ett enklare filter för nyckeltalen :)

  SvaraRadera
 27. Tack för förtydliganden. Gillar börsdata skarpt även om jag inte skrivit tidigare.

  SvaraRadera