måndag 24 juni 2013

Börsdata har fått en ny STIL

Nu är det dags för ett återupplivningsförsök för bloggen. Det var ett tag sen som jag var aktivt både när det gäller bloggen, mailen och börsen. Det blev ett litet uppehåll när jag inte haft den tiden som krävdes. Annars är risken stor att man skriver ”onödiga” inlägg bara för att man ska hålla igång hemsidan.

Hur som helst det känns bra att komma igång nu när börsen har gått ner mer än 6 % senaste dagarna. Samtidig börjar vi återigen se artiklar om börsslakt och att det är bara början. Få se hur länge det varar innan vi får nya uppgångar och artiklar om hur mycket börsen kan gå upp i år.

Börsdatas nya utseende.
Vi har jobbat hårt under flera månader med att få till ett nytt utseende för börsdata. Nu är det klart och det är mycket fokus kring att det ska vara enklare och bättre typ-/gränssnitt men samtidigt har vi ändå försökt behålla så mycket så möjligt från den gamla stilen så att man ska känna igen sig. Varför ändra när det har fungerat så bra.

Vi kommer att fortsätta vidareutveckla börsdata och det är mycket spännande som är på gång som tex: nya nyckeltal, listor, strategier, kvartalshistorik och m.m.

Hemsidan fungerar bäst med Google Chrome, firefox eller Safari medan det fungerar sämre för Internet Explorer. Kom gärna med feedback om vad ni tycker om den nya stilen.


27 kommentarer:

 1. Hej, jag har en fråga som du kanske har kunskap om eller kan undersöka då du håller på mycket med aktiekursers historik. Många säger att investmentbolag slår index på lång sikt, stämmer detta? De tar dem största investmentbolagen, går 10 år bakåt i tiden och ser om de har slått index, vilket ju är totalt idiotiskt. För att det ska bli en rättvis jämförelse så måste man ju gå tillbaka 10 år i tiden (helst längre) och ta investmentbolagen SOM VAR STÖRST DÅ. Slår investmentbolag index? Tack på förhand

  SvaraRadera
 2. Oliver
  Skulle kunna göra enkelt genom att enbart kolla på historiska aktiekurser MEN om det ska vara rättvis så måste man också kolla på utdelningen, dvs effektiva avkastningen.

  Jag vet lite hur de olika investmentbolagen har utvecklats men nu blev jag själv lite intresserat att jämföra när man börjar sortera efter storlek/börsvärde och avkastning.

  Låter en uppgift för nästa inlägg :)

  SvaraRadera
 3. Hej! Har inte sett ditt/ert arbete med Börsdata innan. Verkar vara ett väldigt hjälpfullt verktyg med bra enkel information.

  Ska se om jag kan lära mig mer om det.

  SvaraRadera
 4. Ekonomiadepten
  Börsdata fyller snart 5 år. Ett arbete som började 2009 och har utvecklats enormt under denna tid. Detta är faktiskt 7:e-versionen.

  här har du något roligt:

  http://www.youtube.com/watch?v=OQkrMrrrJoc

  SvaraRadera
 5. Strålande tajming, min förhoppning är att kunna ta en djupdykning med abonnemang under semestern.

  SvaraRadera
 6. Hej 4020

  Forslag/ønske: Nordic Dividend Aristocrats - med samme layout som anvendt på Graham-screeneren (meget overskueligt og brugervenligt) Mvh Ole

  SvaraRadera
 7. Aktieingenjören
  Hej! Snart kommer rapport perioden för Q2 på allvar så kommer du ha tillgång till uppdatera RTM.(R12mån).

  Sen tror jag att vi kommer på allvar satsa på att ta fram helt nya lösningar och flera strategier under 2013/2014. Kommer bli spännande!

  SvaraRadera
 8. Ole
  Nordic Dividend Aristocrats - det lätt fint :) Jag gillar också grahams screener upplägg och vi har redan funderingar kring nya strategier bl.a utdelningsstrategi.

  SvaraRadera
 9. Det blev fint. Fast det var rätt fint innan också. :) Jag gillar verkligen att det är så överskådligt och inget onödigt tjafs. Tumme upp!

  Varifrån får du all data? Du sitter inte och lägger in det förhand väl?

  SvaraRadera
 10. Cyberninja
  Vi har skapat/uppdaterar vår egen databas. Informationen kommer från årsredovisningar och delårsrapporter från respektive bolag. Detta har tagit flera år att bygga upp och vi uppdaterar den varje kvartal för att visa senaste nyckeltalen i form av rullande 12mån.

  Tro det eller ej men det är SANT :)

  Fördelen är att vi är inte beroende av andra aktörer och kan uppdatera informationen mycket snabbare och effektivare.

  SvaraRadera
 11. Menar du att ni väntar tills varje kvartal är slut innan ni lägger in ny data??
  Synd i så fall....

  SvaraRadera
 12. Anonym
  Nej då! Målsättningen att det ska uppdateras samma dag (eller närmaste dagarna) delårsrapporter och bokslut för varje bolag.

  Du kan faktiskt se uppdateringarna i första sidan www.borsdata.se. Lägst ner i "Senaste Rapporter" ser att bl.a. MQ, Skistar och HM som lämnade rapporter förra veckan. För bolag där det står Q3- och Q4-2013, handlar det om brutet räkenskapsår vilket innebär Q3-2012/2013.

  SvaraRadera
 13. Bra informationstextar på Börsdata!!!

  Men under Utdelningar skriver ni att dessa kommer några veckor efter bolagstämman. Detta stämmer ju inte det är ju redan efter 4 vardagar efter stämman pengarna trillar in på kontot (för svenska aktier)

  SvaraRadera
 14. Gillar nya utseendet! Bra jobbat :)

  SvaraRadera
 15. Hej!

  Jag skulle vilja kolla aktiekurser längre bakåt i tiden än fem år..... Är det något ni kommer att erbjuda inom kort?

  SvaraRadera
 16. Anonym
  Tack för tipset! Vi har borde nog ändra den texten - du har helt rätt att det brukar vara en kortare period.


  Spara
  Tack!

  SvaraRadera
 17. Anonym
  Du menar aktiekursdiagrammet som visas i varje bolagssida?

  Vi försöker att visa 10 år eller mer för varje bolag. Om vissa bolag har 5 år eller lägre så kan det bero på att det har skett något förändring i verksamheten eller att de har inte funnits på börsen så länge.

  Fast jag vet att det förkommer bolag som borde ha mer än 5 års aktiehistorik och jag hoppas att vi ska kunna erbjuda en längre period - den finns med i vår målsättning.

  SvaraRadera
 18. Kanske kunde man ha med vinstutveckling senaste åren i screeningen? Eller det kanske redan finns fast med nån fancy förkortning?

  SvaraRadera
 19. Cyberninja
  Den har du redan fast den är inte lätta att hitta tyvärr. Välj nyckeltalet "Vinst/Aktie" och sen väljer du tid och där kan du välja mellan 1 - 10 år. Då får du automatisk årlig tillväxt i %.

  Tex: om du går i www.borsdata.se/screener och ändrar P/E mot "Vinst/Aktie" och sen ändrar Senaste till 1 år - kommer du få se senaste året vinsttillväxt-%.

  SvaraRadera
 20. Cyberninja
  Kan också tillägga att de övriga nyckeltal som har tillväxt beräkningar är:
  -Omsättning/Aktie
  -Vinst/Aktie
  -Utdelning
  -Eget kapital/aktie
  -FCF/Aktie

  De övriga är vanliga snittberäkningar och fungerar bättre mot andra typer av nyckeltal som P/E och P/S.

  SvaraRadera
 21. Blev just premiummedlem på Börsdata. Jag är en amatör vad gäller egna värderingar. Följer ett antal av ekonomibloggar och läser dom med stort intresse.
  Det som slog mig sedan jag knappat lite på börsdata är att enligt grahams strategi så är B&B Tools det enda företag som får ja på samtliga delar. Letade igenom ett gäng med bloggar men kunde inte hitta någon som tagit sig en titt på detta bolag.
  Gissar att det finns en förklaring till detta som jag inte förstår?

  /Halle

  SvaraRadera
 22. Har precis hittat hit:-)

  //Mia

  SvaraRadera
 23. halle
  BB-tools har aldrig varit favorit aktie senaste 5 åren. Kanske inte så kontigt, lönsamhetsproblem, kraftiga vinst- och utdelningssäkning och haft ganska stor skuldsättning. Däremot så är bolaget inte så hög värderat om nuvarande vinstnivå kan hålla och kombination av den allmänt låga intresset kan vara det vara bra investering :) ?

  SvaraRadera
 24. Tack för svaret

  Halle

  SvaraRadera
 25. Ser verkligen proffsigt ut! Ser fram emot när ni även inkluderar framtida estimat per broker!

  SvaraRadera
 26. E24 hade en bra tjänst innan de gick upp i svd nliv som visade något slag genomsnittlig prognostiserad vinst från analytikerna för de närmaste åren. Finns det någon möjlighet att få in något sådant på börsdata?

  SvaraRadera
 27. Erik & Anonym
  Vi har funderat på det och den finns på önskelistan fast det blir inte så enkelt tyvärr. Det är sme.direkt som har rättigheter kring analytikernas prognoser/förväntningar. Sen handlar det bara om de största/populäraste börsbolagen. Detta information finns knappast för de mindre listorna.

  SvaraRadera