onsdag 12 februari 2014

Lite kort om föreläsningen

Jag kan börja med säga stor tack för ICM som gjorde allting möjligt och alla ni som kom till föreläsningen. Det var riktigt kul att det är kom så många tanke på att jag var väldigt sent ute med inbjudan. Det handlade tyvärr mer om utdelningsinvestering än hur man skulle använda börsdata på bästa möjliga sättet. Tiden går snabbare än man tror och man hinner inte gå genom så mycket. Men jag hoppas att det flesta tyckte ändå att det var intressant.

Här kommer en bild precis innan föreläsningen som bloggaren hankman84 tagit.Tyvärr så blev det ingen filminspelning men jag lägger föreläsningsanteckningarna här för de som vill
15 kommentarer:

 1. Var inte på plats men sliden hintar om att det var intressant. Bra jobbat! :)

  SvaraRadera
 2. Ser väldigt intressant ut, kunde tyvärr ej delta själv! Du kanske vill spela in en ny föreläsning och lägga upp för alla oss som inte kunde delta? Hade varit spännande att få dina kommentarer till presentationen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem vet! Kanske längre fram :).. Fast nu har jag lärt mig att tiden räcker inte när man börjar går i detaljerna (det då som är mest intressant)

   Radera
 3. Många slides i powerpointen har ju sitt eget inlägg på här på bloggen. Håller dock med ovantående att det hade varit intressant att höra vad du sa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I princip nästan all slides kommer från bloggen och just alla diagram/bilder och statistik.

   Radera
 4. Sitter och kikar på Powerpoint-slidsen.
  Intressant :)

  SvaraRadera
 5. Är du ofta ute och föreläser? Skulle vara mycket roligt att lyssna på dig någon gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nää! Det är inget som jag försöker fixa. Utan det här gången blev tillfrågat av en grupp av värdeinvesterare som jag tyckte att det var svårt att tack nej till.

   Radera
 6. Mekonomen behöll sin utdelning.
  Tack för en bra föreläsning.

  Tycker själv att du borde prioritera att utöka med large/midcap bolag från de övriga nordiska länderna före att få med alla små bolag på de udda listorna. Det skulle utöka mitt universum av möjliga bolag att undersöka och investera i.
  Betalande Börsdata-kund sedan länge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som väntad. Det som är intressant med rapporten att bolaget riskerar bli ointressant för de flesta när det inte finns något större triggers och då kan det finnas bra möjligheter att köpa vid lägre värderingar :)

   Jag håller med dig om övriga nordiska länder och troligtvis blir det så att vi börjar med Large Cap för att kunna komma igång snabbt. Men det är mycket svårt att säga när. Eftersom vi har redan börjat med Aktietorget så kommer vi göra det färdigt innan vi kan börja med andra länder.

   Radera
 7. Har försökt ladda ner bildspelet för att kika, men får inte upp filen.

  Själv tycker jag utdelningsinvestering är för passiv form av placering.

  http://handelavaktier.blogg.se

  DITrader

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har du en direktlänk:


   https://app.box.com/s/5crfllwyag27vvp33a9t

   Radera
 8. Hej, när blir nästa gång på KTH el i Stockholm? Missade tyvärr den här gången

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr. Inget som är aktuellt för tillfälligt när det gäller Stockholm.

   Radera