torsdag 12 februari 2009

Bästa Investeringen

Här kan du Lyssna på artikeln på Youtube! The Single Best Investment + High Quality + High current dividend + High growth of dividend -------------------------- = High Total Returns
The single Best Investment är bland de bästa böckerna som jag har läst som handlar om aktieutdelning och framför allt fördelen med utdelningstillväxten. Boken är skriven av författaren Lovell Miller. Boken på ett enkelt sätt förklarar skillnaden mellan olika investeringsalternativ, där han förklarar varför det är bättre att investera i stabila akiter som ger utdelning än långsiktiga obligation och bankränta. Eftersom inflationen påverkar negativ för en långsiktigt sparande. Räntan täcker knappast för den årliga inflationen. Till och med obligationer med hög ränta är mycket sämre placering på långsikt om man jämför med aktiesparande. Aktieutdelningar kommer öka nästan varje år medan obligationsavkastningen är samma år efter år. "Ett måste bok" ni som vill förstå fördelarna med utdelningsinvestering på ett enkelt sätt.

Produktbeskrivning: Detta bok rekommenderar läsarna att sluta spekulera på börsen eller att lyssna på tv-experter och istället lägga sina pengar i utdelning betalande, måttlig tillväxt företag som erbjuder konsekvent avkastning och minimal risk. Statistik som visar företag som kommer höja sina utdelningar kommer vara "nästa nya grej" och ger enkla regler för att välja det bästa aktierna, med hjälp av traditionella utvärderingsverktyg, återinvesterade utdelningar, jämföra aktier och obligationer, och bygga upp en portfölj. På lång sikt överträffar utdelningsaktier icke-utdelningsaktier.Aktiekurser kan variera men utdelning är alltid positivt, och med tiden ökade utdelningar inkluderar ökningar i priset på kapital genererar dessa utdelningar. Hur stor är skillnaden mellan en obligation som ger fast avkastning och aktieutdelnings där utdelningen som ökar varje år. Om vi räknar med att både obligationen och aktieutdelningen ökar med 10% varje år medan obligationensränta står still och aktieutdelningen ökar 10% varje år. Så här kan resultatet se ut efter 20 år.
Klicka för större bild


Den avkastningen på obligationsränta blev 20 000 kr medan, under 20 år medan aktieutdelningen gav 57 000 kr under samma tid. Ränta på ränta gör stor skillnad under en längre tid.


Utdelningsinvestering är också bästa skyddet mot långsiktig värdeminskning.

Enligt diagrammet så har utvecklingen har varit bäst om man jämför med obligationssparande mellan åren 1925 till 2004.


1 kommentar: