lördag 6 juni 2009

Nytt Projekt - Passiv Inkomst

Som många av er vet så har jag försökt skapa ett enkelt hemsida som skulle skapa värdefull information för andra. Det var början på Alla Ekonomi Bloggar.

Själv tyckte att det var en utmärkt idé men jag befarade att det är inte många andra som behövde en sån hemsida. Och det blev mer eller mindre sant. Man skulle till och med använda ordet ”Flopp”. Med andra ord intresset var inte så stort. Men jag har haft många andra misslyckanden och fördelen är att man alltid lär sig nåt.

Så nu har jag gjort ett nytt försökt med att skapa en stor ( förhoppningsviss den största ) sidan där man kan se och lyssna på Investerings- och Pengar Filmer. Själv lär jag mig oerhört mycket genom att kolla på filmer eller lyssna på ”AudioBooks”.

Jag hade rätt många filmer tidigare och jag har också hittat många bra filmer. Några Klassiker:
* Science of Gettinge Rich
* Rich Dad Poor Dad
* Think And Grow Rich

och mycket mer.

Men förmodligen det bästa fyndet har varit en mycket ovanligt och kanske den bästa Investeringsboken som jag har skrivet, enligt Warren Buffett. The Intelligent Investor – Benjamin Graham.

Länken till boken!

Där du kan lyssna på boken och den är 24 delar, nästan 2 timmar lång!

Jag har dessutom har inte begränsad mig till Investering och Pengar den här gången. Utan också har kolla på klassiska Trading en av dem bästa är: Trading for a LivingAlexander Elder som finns med och där du kan lyssna på hela boken.

Länken till boken!

10 kommentarer:

 1. Mkt bra sida! Smidigt när det går att lyssna och t.ex. städa samtidigt. Det känns som att jag utnyttjar tiden bra då=)

  SvaraRadera
 2. # Själv gillar jag lyssna och jag tror att jag lär mig mycket snabbare!

  Det kallas "auditiv learning" när man lär sig via lyssna, om inte jag fel!

  SvaraRadera
 3. Hej jag har en fråga angående stop-loss.
  Det är så här att jag har lagt in en stop-loss order (sälj) som gäller i 30 dagar. Men om nu företaget gör en sk "Split" på mina aktier utan att jag vet om det kommer aktierna säljas automatiskt då eller tar stop-lossen hänsyn till detta?
  Jag har alltså lagt in stop-lossen om en säkerhet nu så att jag inte förlorar några pengar om aktien sjunker för mycket. Men vid en split så halveras ju värdet på varje aktie och då kanske stop-lossen aktiveras?

  Mvh John.M

  SvaraRadera
 4. Tjena John!
  Som jag uppfattat det så har du ansvar för att hålla reda på sådant själv (rätta mig om jag har fel 40) men det kan väl skilja sig beroende på vart du handlar. Svaret hittar du i användarvilkoren för din depå.

  SvaraRadera
 5. #Auri Sacra fames

  Hej och tack för svaret. Jag har precis läst igenom villkoren för Stop-loss och det var som du sa ens eget ansvar att hålla koll på splittar m.m... Frågan är då vart håller jag bäst koll på detta? på www.privataaffarer.se står det ju oftast händelser för varje aktie man klickar på. Räcker det att kolla där, eller kan dom missa att skriva ut sådan information?

  SvaraRadera
 6. Så fort det ska skrivas så finns väl risken för att den mänskliga faktorn ställer till det.

  Själv följer jag sådana saker genom en flik på min aktiedepå som heter Företagshändelser som jag hittar under Nyheter (Aktidirekt)

  SvaraRadera
 7. Tack för alla dina goda bokförslag! Jag tänkte ifall du skulle kunna dedikera ett inlägg åt endast svenska böcker? Finns säkert efterfrågan, som mig själv, på bra finans/ekonomi-böcker utgivna på svenska.
  Kanske utveckla inlägget med vart man hittar e-utgåvor, ljudböcker m.fl. också? I övrigt är sidan kanon! Jag läser det mesta av vad du skriver:)

  SvaraRadera
 8. # Det var många frågor på en gång :)...

  Jag tror att Auri har rätt! Stopp-och-Loss fuktionen tar inte hänsyn till FA-data om inte mäklaren har en fuktion som automatisk ändrar... Men jag tycker att du ska ta bort stopp-o-loss och lägga den efter split!

  Sen är försiktigt när det gäller Stopp o Loss eftersom det är fungerar bäst för de tradar och mycket sämre för långsiktigt investerare.

  Om du har alltför lite marginaler, tex: en stopp o loss på 5-10% kan du förlora pengarna snabbt pga, en liten nedgång... men om du däremot tar alltför stor stopp-o-loss, tex: 25-30% för att slippa bli stoppad helt onödan, så riskerna du sälja din aktien billigt!

  Så jag ställer frågan, varför lägga stopp-o-loss överhuvudtaget om du tänker investera långsiktigt.

  Men det blir helt annat om du har tänkt dig göra korta trading affärer!

  SvaraRadera
 9. # Alexander!

  Tyvärr så att det är mycket svårare att hitta bra böcker på Svenska!

  Dels brukar sverige vara långefter USA och dels är ämnet om aktier/investeringar inte så stort i Sverige. (dvs, själv tycker att det är svårt att hitta bra böcker på svenska )

  Men hittar jag nåt bra så kommer jag lägga upp det här i bloggen :)

  SvaraRadera
 10. Tack så jättemycket för länken till B Grahams bok! Handlade den till mig själv på resa i USA, men jag gav bort den till en vän som också är intresserad av aktier.

  Nu kan jag få höra den efterlängtade texten.

  Tack än en gång!

  SvaraRadera