torsdag 18 juni 2009

Veckans Artiklar V25-09

Yes! Snart är Midsommar! Vädret kommer bli lite bättre imorgon(tillfälligt).
-Vad jag fick höra. Så får man passa på imorgon! Men resten av veckan blir det sämre igen och då kan ni behöva nåt bra och läsa!

Samtidigt ska passa på säga TREVLIGT MIDSOMMAR och hoppas ni får trevligt helg!

Här kommer Veckans Artiklar

Det är mycket säkrare och klokare att investera. Men ändå många fler som satsar på Spel och Lotto istället. Bli rik genom spel och lotto! – av Classresan

En annan bra exempel från Stockman, - tiden är aktiespararens bästa vän. Hur mycket avkastning du kan förvänta dig efter 30 år.

Här kan du räkna på olika saker allt i ifrån Avkastning till ekonomisk oberoende. – av rakna.net

Ännu ett otroligt bra inlägg av helt okänd blogg-sida som jag har aldrig hört talas om. Mycket bra och enkel beskrivnings av varför utdelningsinvestering är utmärkt strategi för de långsiktiga. Utdelningsinvestering: för långsiktiga – av Finansportalens Blogg

En annan artikel om Utdelningstillväxt, The Power of Dividend Growth av investopedia- Svenska Versionen!

VILL DU HA ROLIGT SPEL I HELGEN!

och samtidigt lära er om investeringar och pengar. Nu kan ni göra det. Svenska spelet Miljardär, där kan ni spela direkt i datorn och upp till 4 personer samtidigt. Där ni kan spela flera timmar i sträck. Köpa- o Sälja aktier, tomter Obligationer osv, Likt Spelet Monopol fast lite roligare och går mycket snabbare. Det finns demo variant om ni vill spela gratis.

Sen finns det rätt så roligt och lärorisk onlinespel för barn som är gratis. PenningBorg heter sidan.- av DanskeBank Låt barnen lära sig hur viktigt det är med ekonomin redan de är små. Annars kan det bli dyrt historia när det är stora. Öka dina barns kunskaper - av Din privatekonomi.

Veckans Bok - Gratis Online läsbar via Google!
En av min favorit författare, Brian Tracy, om ämnet hur man kan blir rik.( Det mesta är rätt så sundförnuft och det största delen hadlar mera om hur man ska försöka ändra sin beteende! Men det finns en del bra och enkla tips om Investering och pengar. Fast många av tipsen är kanske inte optimal ur Investeringssynpunkt. Tex: fonder. Men bra bok för dem som vill börja )

Veckan Filmklipp!

Filmklipp från en av ledande författare Jason Zweig inom "behavioral finance" för Investerare. Eftersom det flesta som brukar kalla "behavioral finance" är för trading eller teknisk analys. Här berättar han några vanliga misstag många investerare som brukar göra. Mycket bra klipp!


.

-Alla tidigare Artiklar

6 kommentarer:

 1. Trevlig midsommar på dig med :-)

  Mvh
  Bric

  SvaraRadera
 2. Trevlig midsommar

  SvaraRadera
 3. mycket bra länkar! trevlig midsommar

  SvaraRadera
 4. Som vanligt nyttig information och kul med miljardärspelet :)

  SvaraRadera
 5. # ALLA! Tack det samma!

  Själv har jag spelat "Finans" i helgen! - likt monopol fast lite mer svårare och aktier inblandad.

  Där gäller det investera i aktier eller bygga tomter o fastigheter annars förlorar man i slutändan. Rätt så roligt spel och ända påminner mig hur viktigt det är med "Cash Flow" och Investeringar.

  SvaraRadera