fredag 28 augusti 2009

Veckans Artiklar V35-09

Dags för veckans artiklar. Hittat en del intressanta filmer..

Veckans Artiklar V35


* Hur har historisk ränteutvecklingen har varit – Räntor i ett historisk perspektiv – av Flute Tankar

* Ett antal bra länkar för dem som vill köra eget - Starta eget företag? Av Ekonomisk Trygghet

* Lite tankar om konjunktur – Satsa på aktier i lågkonjunktur – av Mot Miljonen

* Liten kort och lärorikt artikel om finansiell ekonomi – En kort saga om Kreditexpantion, penningsmängd och Inflation – av Sloped Curve

* Rätt så bra men kanske lite avancerad och för akademisk PowerPoint presentation om olika viktiga nyckeltal från Linköpings Universitet.

* Olika anternativa extra inkomster eller rättare sagt passiva inkomster - Alternativ Streams of Income – av Dividend Growth Investor - Svensk Version!

* Det handlar om avkastning och inte om vinst – It´s About Returns, Not Profits – av Barel Karsan – Svensk Version!

* Ännu en artikeln om varför höginkomsttagare inte betyder ekonomisk frihet. Why Dont High income Professionals Watch thier money?Can I Get Rich on A Salary – Svensk Version!

* och glöm inte heller att investera i dig själv när du strävar efter bli rik – Investing in Yourself – av Canadian Dream: Free at 45 - Svensk Version!

* Bra inlägg om risken med högt direktavkastning – Don´t Chase High Yielding Stocks Blindly – av Dividend Growth Investor - Svensk Version!

.
Nya Investerings Filmer:
.
* Tony Robbins Biography – Kanske ett av världens mest kända Motivations Guru som mer känd för NLP, och hans mycket intressanta liv och historia hur han blev känd. När man ser det så upptäcker man att han är kanske lite bra eller kanske bättre att sälja sina produkter än vad han lär ut :)

* Birth Of The Credit Slump - Dokumentär om kredit krisen, men lite mycket annorlunda än de tidigare. Här följer de upp tidigare historiska kriser i olika länder.

* Mr Venture Capitalist Sir Ronald Cohen - en dokumentär om en känd brittisk riskkapitalist.


.
Nya Bloggar
* Dennis HedbackOm Aktier, Skriver om Värdeinvestering.
* Fastbesluten.-
ett försökt till att sanera ekonomin.
* Dollarkursen har förbättrat sig tidigare utdelningskalender med fler länder!
.
Veckan bok
Value Investing from Graham to Buffett and Beyond, intressant bok om värde investering.

Veckan Film
Intressant men kanske lite kontroversiellt ämne, att Investera pengana istället bara lita på huset som ett enda investering. Med andra ord Låt pengarna jobb och hur viktigt det är med ha kapital, likvida medel och huset är kanske inte ett investering.


5 kommentarer:

 1. Tack, för bra länkar även denna vecka :)

  SvaraRadera
 2. Tackar för som vanligt bra läsning.

  SvaraRadera
 3. Kan någon överstätta detta till svenska:?
  "Intressant men kanske lite kontroversiellt ämne, att Investera pengana istället bara lita på huset som ett enda investering. Med andra ord Låt pengarna jobb och hur viktigt det är med ha kapital, likvida medel och huset är kanske inte ett investering."

  SvaraRadera
 4. #Anonmy!
  Jag var nog lite oklart där:)

  Vad jag menade är att han lyfter fram hur viktigt det är att man ska ha likvida medel eller rättare sagt kapital som är investerade i annat form än fastighet / Hus. I filmen tar han upp tex: aktier.

  Eftersom ett vanlig Lägenhet/villa köp genererar inte inkomster utan resulterar bara i kostnader.

  Sen tar han också upp att man inte ska amortera allt om man har hus lån utan också se till att man investerar pengarna, ( vilket är till en vist del sant men det går inte ignorera räntan och hur stor belåning man har )Sen är det i USA, där de har andra regler.

  Men generellt så är det intressant syn där Investeringar i andra former än bara privat hus är viktigt om man vill nå ekonomisk frihet!

  SvaraRadera
 5. tack för underbara sidan och det nyttiga informationen!

  Mvh

  Sven!

  SvaraRadera