onsdag 3 februari 2010

Tips på Nordiska länkar!

Tänkte att det är nästan lika viktigt att kunna hitta information om nordiska bolag som svenska. Nu när man kollar på grannländerna efter spännande bolag så är det svårt att hitta bra information på internet.
.
Det därför jag har nu kollat på Nordiska bloggar, forum och affärstidningar. Tycker ni att det känns svårt att läsa utländsk text så kan ni alltid använda Google Translation! Jag kan säga att det inte har varit lätt att hitta seriösa bloggar och framför allt i Norge. Tar gärna emot tips om ni vet någon bra blogg.


Danska bloggar
-
stockblog.dk
-aktie-nyt.dk

Danska forum
-
borsen.dk/debat
-forum.e24.no

Danmark tidningar

-
borsen.dk
-berlingske.dk
-jp.dk
-business.dk


Finska Bloggar
-
passiivinentulo.blogspot.com
-laimeasilli.wordpress.com

Finska Forum
-
getphpbb.com
-keskustelu.kauppalehti.fi

Finska tidningar
-
arvopaperi.fi
-kauppalehti.fi


Norska bloggar
-
peterwarren.no
-finanstilfolket.net

Norska forum
-
forum.hegnar.no
-aksjeforumet.no/forum

Norska tidningar
-
hegnar.no
-dn.no
-dinside.no/okonomi
-grunder.no


Tänkte också ta med andra intressanta länkar i USA


7 kommentarer:

 1. Finska
  http://www.piksu.net/
  http://randomwalker.blogit.kauppalehti.fi
  http://sijoittajaksi.blogit.kauppalehti.fi

  Ryska

  http://www.themilliondollarjournal.ru/obo-mne/

  Lycka till)

  SvaraRadera
 2. Har en liten fundering som precis slog mig. Du talar ju om vikten att återinvestera utdelningarna man får av bolagen för att på så sätt få en högre avkastning av ränta-på-ränta, men även vikten av att få ett bra anskaffningsvärde.

  Min fråga är då, kommer du att återinvestra din utdelning i HM (förutsatt att kursen är likvärdig som idag eller högre) eller placera om den i ett annat bolag som känns mer undervärderat?

  Mvh / O

  SvaraRadera
 3. Bra fråga!

  När det gäller H&M så kommer jag inte återinvestera utdelningarna i H&M pga:

  * H&M är inte lika attraktivt att köpa, pga den högre värderingen och som du säger det finns bolag med lägre värderingar.

  * Samtidigt har jag redan mycket i H&M och tankem med HM var att den skulle fungera som stabil växande kassaflöde där utdelningarna ska investeras i andra intressanta bolag.

  * Jag försöker också samla på utdelningarna för att det är inte så bra återinvestera direkt pga courtage kostnader. Dessutom är det bra att ha likvida medel ifall om det kommer bättre köptillfälle senare.

  SvaraRadera
 4. Vad tycker du om fonder som går uppåt i både upp och nedgång? t. ex Brummer & Partners Multi-Strategy som har snittat 9.1% de senaste 3 åren?

  SvaraRadera
 5. Matti
  Jag är inte så insatt i "Hedgefonder" om det är vad du menar. Jag har ingen vidare koll och gillar heller inte fonder!

  Men generellt så går hedge fonderna bra när det går dåligt i börsen övrigt (sjävlklart beror på vilken strategi fonden har eftersom kan vara lika gärna var motsatsen)

  Det viktigaste att tänka på när det gäller Hedgefonder är att största delen av prestationen beror helt på vilken förvaltare det är. Därför är det vikigt att veta att förvaltaren inte tar allt för höga risker, för att det är lätt att göra i Hedgefonder och du måste veta vad för strategi förvaltaren jobbar med och om du kan tänka dig att investera i hans metod?

  SvaraRadera
 6. Tak for henvisningen til http://www.stockblog.dk

  Som en konsekvens er der nu tilføjet et ikon, så bloggen nu let kan blive oversat til svensk via Google Translate ;-)

  SvaraRadera