onsdag 21 juli 2010

Clas Ohlson - Nästa börsdata

Clas Ohlson blir nästa företag på börsdata.se eftersom det är en av de aktier som många är tveksamma till. Hur som helst vad ni än tycker om företagets framtida försäljningsmöjlighet och tillväxt så får ni historisk fakta som förhoppningsvis underlättar för bättre analys och lättare bevaka framtida utvecklingen med hjälp av fakta och bättre underlag.
.
Tidigare kvartalsresultat vilket gör det lättare att jämföra hur bra eller dålig försäljningen Q1 blir. Nästa Rapport blir 8 september.
Bra avkastning på Ek och hög soliditet. Ganska bra kombination
.
Gillar fortfarande bolagets grundläggande lönsamhet men den har minskat under senaste tidens expansion. Hur som helst så är det inget fel på Bruttomarginalen.


Bolaget har tidigare i princip inte haft nettoskuld före de senaste 2 åren.

Här kan man tydligare se skillnaden mellan räntebärande och icke räntebärande skulder.

Nedgången under 2008 var aktiekursen ganska nära Eget Kapital och frågan är om man kan få samma möjlighet igen?

Slutligen ska man heller inte glömma den kraftiga avkastningen i jämförelse med börsen i helhet..

Här är hela Clas Ohlson för ni som vill kolla närmare på:

7 kommentarer:

 1. Tackar, ska bli intressant att studera:)
  /Björn

  SvaraRadera
 2. siffrorna ser minst sagt mycket intressanta ut, men frågetecknet återstår huruvida deras produkter och utbud inte kan kopieras och utkonkurreras på sikt då de till skillnad mot H&M och IKEA inte är unika och därmed kan även hotas av bolagen som Kjell&Company m.fl. Sedan är den nordiska marknaden på väg mot mättnad och frågan är endast Storbritannien kan ensamt stå för den aggressiva expansionen om ca 20 nya butiker/år framöver.

  Är väldigt imponerad av Clas Ohlson som företag och dess utveckling. Men dessa funderingar känns väsentliga innan man kan köra buy and hold på företaget.

  Vore tacksam och höra dina synpunkter!

  Mvh / TYW

  SvaraRadera
 3. Anonym
  Det är viktiga funderingar och Clas Ohlson har inte unika produkter idag utan det säljs samma saker lite överallt.

  Clas Ohlson enda styrka är att de finns i centrala lägen. Samtidigt tycker jag att bolaget åter igen ska satsa på flera produkter och sortiment som de hade tidigare. Men däremot så är bolagets varumärke och koncept är ganska stark i Sverige.

  Den viktiga frågan blir om det kommer att fortsätta vara så och om hur det kan utvecklas i England?

  Sen kan jag också säga att Clas Ohlson har planer att växa i resten av Europa. Men det är omöjligt att sia om hur Clas Ohlsons koncept kommer att utvecklas!

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Titta på H&M på borsdata.se. Om man tittar på ägarfördelningen ser det ut som du förväxlat kapital och röster. Familjen Persson har runt 70% av rösterna men inte av kapitalet.

  Annars tusen tack för hemsidan.

  SvaraRadera
 5. Anonym
  Tack för tispet! Liten "Mänsklig" error :)

  SvaraRadera