söndag 26 september 2010

Börsdata.se - Läggs Ner!

Japp! Ni läste rätt! Om ni undrar så kan jag säga att när det gäller den nuvarande hemsidan, börsdata.se, så kommer jag inte lägga till nya aktier. Den kommer att läggas ner!

Men däremot kan jag stolt meddela att det är en helt ny hemsida på gång och det betyder att ni kommer slippa den nuvarande ”amatör –Excelbygge-” och ”stillbild-” baserade hemsidan som aldrig uppdateras :)

Just nu samarbetar jag med en utmärkt webbutvecklare/programmerare och det kommer bli ett databasbaserat system med interaktiv diagram- och tabellpresentationer av historiska värden och nyckeltal.

De stora fördelarna med den nya tekniken är:

-Automatiska uppdateringar av aktiekurser, värderingar och nyckeltal.

-Kontinuerliga kvartalsuppdateringar av delårsrapporter.

-Sorteringsmöjligheter av ett stort antal nyckeltal som inte går att få tag i.

-Detaljerad bransch- och nyckeltaljämförelser.

-Mer användarvänlig hemsida tack vare tekniska funktioner .

-Ganska mycket fokus kommer att läggas på att hitta lågvärderade bolag på olika sätt.

-Och m.m….

Grunddata som kommer direkt ifrån Bolagens egna Årsredovisningar, vilket också betyder att vi inte är begränsade av 10 års historisk och inte heller antalet nyckeltal som andra aktörer.

Med andra ord att den enkla amatörhemsidan börsdata.se som skapades för ett år sen för att visa historiska utdelningar på enkelt sätt ................är på väg att utvecklas vidare och bli större för fundamental information för investerare.

Min förhoppning är att både amatör- och erfarna investerare ska kunna göra egna mer avancerade analyser med hjälp av en stor mängd historisk information som inte går att hitta och sammanställa så lätt idag.

Mvh
4020

23 kommentarer:

 1. Härligt! Se till att ta betalt nu också, det är du värd ;)

  SvaraRadera
 2. Det finns inga planer på att ta betalt för tjänsten, inte just nu i allafall :)!

  SvaraRadera
 3. Låter riktigt fint det, skall bli intressant, hur ser planen ut för när den kan bli klar?

  SvaraRadera
 4. Man kan utrycka uppskattning på olika sätt, detta är mitt sätt: Du är Kung! Ser fram emot den sidan. Keep up the good work, din sida är en källa till inspiration och det är roligt att få ta del av dina tankar kring aktiesparande. Allt gott!

  SvaraRadera
 5. Anonym
  Vad ska man säga?? Förmodligen nästa månad i bästa fall!

  I början kommer det handla om Large Cap.

  Och så småning om Mid- & Small Cap och Firsth North! Efter det kommer de intressanta tilläggen som jag nämde!

  Har lagt många timmar på att uppdatera historiska värden för Large Cap. Det är en av anledningen att jag inte kunde uppdatera nuvarande börsdata.

  SvaraRadera
 6. Behöver ju inte ta betalt, men man kan lägga in lite smakfull reklam :)

  SvaraRadera
 7. GW
  Tack! Roligt att höra!


  Anonym
  Det möljigheten finns! Men tänk också att det krävs en enorm trafik för det!

  Däremot så jag säker på att det INTE blir någon "adsens"-annonsering :)

  SvaraRadera
 8. Ska börsdata.com finnas kvar?

  SvaraRadera
 9. Det låter riktigt intressant det här! Kommer Ni ha kvar börsdata.se som adress eller blir det en helt ny sida?

  Mvh //Ekonomisk Trygghet

  SvaraRadera
 10. Börsdata.se & .com
  Tanken är att det ska bli en kombination av de nuvarande 2 sidorna.

  Vi kommer att utnyttja enkelheten av börsdata.com och den stora utbudet av börsdata.se!

  .com kommer att finnas kvart tills när alla bolag är färdiga och då blir börsdata.se som huvudsidan!

  SvaraRadera
 11. Vilken energi du har! För att stötta dig i ditt arbete kan jag berätta att jag fastnade för dina utdelningstankar direkt och har valt aktier därefter. Efter ett par år märks det att det fungerar alldeles utmärkt och man sparar massor med tid framför datorn. Känslan av att äga företagen har innfunnit sig. Spännande att se den nya sidan.

  SvaraRadera
 12. Hej 4020, som värdeinvesterare är det ju väldigt svårt att hitta alla information man vill ha på börshandlarnas sidor och om du lyckas knäcka den nöten så kommer det att spara mycket tid :-)

  Jag kan dock hålla med J att du gör ett hårt arbete utan att ta betalt vilket du kanske skulle fundera på. Om sidan blir så bra som jag tror den kan bli kommer det nog ändå öppna sig möjligheter för andra intäktsmodeller än prenumerationer och liknande..

  Fortsatt lycka till, ser fram emot att få se resultatet!

  SvaraRadera
 13. Kanon! Lycka till med projektet! Det behövs onekligen ett lätt sätt att hitta svenska/nordiska bolag baserat på aktuella nyckeltal. Dock tycker jag att du absolut ska ha som ambition att tjäna pengar på detta. Varför inte införa en free-version med grundläggande nyckeltal eller endast large cap eller liknande, och en premium-version med alla nyckeltal och listor som kostar x kr/månad att abonnera på? Försök sedan få till ett samarbete med avanza eller nordnet så att deras kunder får fri tillgång till premium-versionen. Det borde vara attraktivt för dem och därmed något de skulle kunna betala dig en trevlig summa för.

  SvaraRadera
 14. Härligt att du uppdaterar denna exellenta tjänst!

  SvaraRadera
 15. Tack för ditt otroliga engagemang! Någon donationstjänst kanske du kan skapa så att du får in lite från folk som uppskattar ditt hårda arbete!

  SvaraRadera
 16. Anders
  Det är det som den stora fördelen med utdelningsinvestering. Det är nästan så nära passiv "extra" inkomst man kan komma. Det här många gånger att man har inte hunnit bevaka på några veckor och ändå trillar in utdelningarna som det ska!

  Det växer sakta men säker. Tanke på att man har ändå upplevt en av dem stora kriserna och utdelningarna har klarat sig bra!

  SvaraRadera
 17. Mot Miljonen & Finanstankar
  Tackar! Haft olika ideer och funderingar under åren och det finns en del alternativ.

  Just nu ska jag försöka fokusera på att göra klart grunden, vilket kommer ta tid.... och sen fundera på hur tjänsten kan utvecklas vidare på sikt.

  Jag håller med att på något sätt måste det kompenseras om hemsidan/tjänsten ska överhuvudtaget överleva. Det är inte bara tid men lägger utan det kostar en hel del också :)

  Finanstankar
  Free- och premium-version och samarbeta. Intressanta tankar :)

  SvaraRadera
 18. Magnus
  Det kändes som att det var dags att lämna gamla systemet!


  Donatinstjänst
  Det är inget som jag funderat på och jag är tveksam till sånt.

  Huvudsyftet är aktieintresset och vara med skapa något som är riktig kul :)

  SvaraRadera
 19. Va glad jag blir när jag läser om nya sidan, ser redan mycket fram emot den! Det du gör är otroligt uppskattat! Tack för allt du gör och för all inspiration :)
  /Miss Sunshine

  SvaraRadera
 20. Har du kikat något på nya tjänsten CIMknows? Känns som de kommer kunna bli din huvudkonkurrent vilket inte behöver vara något dåligt! Dom har två videos ute på hemsidan och det verkar vara väldigt pedagogiskt och lätt att hitta aktier till rätt värde. Kommentarer?
  kolla cimknows.com
  mvh David

  SvaraRadera
 21. Miss S
  Tack!


  David
  Japp! Det har jag kollat och tror inte att den är en konkurrent eftersom det är olika målgrupper och tjänster.

  Grundiden är bra och dessutom en snygg hemsidan. Man måste ge "kred" för en utmärkt marknadsföring. Men tyvärr så är metoden för enkelt eftersom den är mer likt en TA-"medelvärde" än snarare bolagetsvärdering. Vilket gör att den kommer generera för många fel köp/sälj rekommendationer.

  Jag skulle tycka det finns andra lösningar som kan fungerar mycket bättre men tror inte säljer lika bra :)

  SvaraRadera
 22. Ang nya kommande sidan: några planer på en app för android / iphone?

  SvaraRadera
 23. walcarpe

  Nopp, Tror inte! Inte just nu i allfall. Jag är glad om vi kan fixa hemsidan först tanke på att det är fortfarande mycket kvar!

  SvaraRadera