fredag 29 oktober 2010

Äntligen dags!

Det har varit många ändringar och uppdateringar att göra ända in i sista minuten. Som jag har sagt tidigare, se det här som en ”komma igång nu” och vi kommer definitivt fortsätta att förbättra hemsidan. Det är mycket kvar och vi kommer att lägga till fler aktier och nyckeltal allt eftersom!

Just nu är hela Large Cap klart och inom kort kommer Mid- och senare Small Cap!

Kom gärna med FEEDBACK!

Eftersom vi har jobbat så hårt under en längre tid tar vi gärna emot feedback. Tala om vad ni tycker, nya idéer, förlag, önskemål och tveka inte för kritik så länge den är konstruktiv!

Det finns en ”TYCK TILL” knapp på börsdata-högersidan!
Och där kan ni välja mellan:.


Med vänliga hälsningar
Från Oss på Börsdata!
.


Till Bördata!

17 kommentarer:

 1. Vansinnigt bra. Detta kommer onekligen vara till stor hjälp framöver. Tack!

  SvaraRadera
 2. balansräkningen.....bör vara med

  SvaraRadera
 3. Tänkte komma med lite spontana kommentarer, men framför allt några tips.

  (Disclaimer: Jag kom att tänka på dessa saker när jag var lite på lyset och menar inget illa med kommentarerna. Detta är endast konstruktiva idéer. Förlåt för eventuella stavfel.)

  *Startsidan kan ha en ruta som visar slumpmässiga bolag som ni har lagt in i en föränderlig lista, som lämpar sig för värdeinvesterare att spana in. Denna kan uppdateras lite hur som beroende på hur bolag utvecklas under åren.

  *Ni kan höra er för med bolag om att få lägga till deras symboler och logos på de sidor där ni presenterar nyckeltalen. Detta gör att det blir lite mer färger på sidan och gör sidan tydligare.

  *Nyckeltalen kanske ska separeras från siffrorna i tabellen. Dvs. om ni lägger till nya nyckeltal för nästa år så behöver det vara lättöverskådligt med nyckeltalsnamnen ovanför siffrorna i tabellen.

  *Rss-feed till höger på startsidan (eller en egen sida) från några av de bästa bloggarna från Sverige och internationellt som bevakar värdeinvestering och utdelningsfilosofi.

  * Någon form av investeringssida med information vad man ska tänka på och göra i allmänhet när man investerar och utökar sin "circle of competence" över tiden. T.ex. tips för den verklige nybörjaren som att beställa hem material eller prenumerera på utskick, eller avancerade tips om börspsykologi för de investerare med mer erfarenhet. Tänker mig lite tips i stil med "kom ihåg" men även djupdykningar ned i olika ämnen.

  * Fråga om andra vill se en donationsknapp på sidan. Eftersom det kostar både tid och pengar att driva en så fin sida med så bra potential så är jag övertygad om att vi som använder oss av den vill visa vår uppskattning. Om inte i form av tips och kritik så med hjälp av en donation.

  * Lägg till en kort presentationstext om varje bolag högst upp på sidan för respektive bolag.

  * Att över tiden arbeta fram en sida i hur man läser Årsredovisningar och sedan referera till motsvarande information på börsdata, samt försöka programmera så att det går att undersöka flera bolag i en sektor, konkurrenter eller inom t.ex. large cap genom att korrelera data och nyckeltal.

  * Ha med resten av de nyckeltal samt t.ex. kassaflöde, balansräkning, goodwill, ROE, ROIC, EBIT, EBITDA i den mån de är de absolut viktigaste då man investerar över tiden.

  * Utlys en tävling i att göra en snygg logga till Börsdata.se, samt en liten ikon för webbläsare

  * Ha en sida för länkar och en för litteratur. Jag tänker mig att dessa sidor inte ska behöva uppdateras ofta och att de främst ska innehålla riktigt kvalitativa tips.

  * Finanskalender. Kan t.ex. innehålla datum för alla Q-rapporter och bolagsstämmor. Om inte informationen kan inhämtas på något bra sätt så kanske ni kan ha någon som ansvarar för den för att avlasta er.

  * ÅÄÖ verkar inte fungera i Chrome, för Industrivärden blir till "Industrivärden"

  * Vilka äger bolagen? Ha gärna med en lista över vilka som äger bolagen som kan uppdateras årligen eller om ägarbilden plötsligt förändras på ett grundläggande sätt. Om det går att koppla samman ett bolag med alla dess innehav och samtidigt göra det möjligt att se relationer till andra innehav, så vore det väldigt bra.

  * Hör med era användare/läsare om de skulle kunna hjälpa till med något som gör det enklare för er att driva denna sida och initiativ framåt.

  SvaraRadera
 4. Knakis
  Tack! Det hoppas jag med! Det sparar också mycket tid!

  En annan sak är att de flesta nyckeltalen är "mer" korrekt än andra källor, vilket känns ännu bättre!

  SvaraRadera
 5. Cristoffer
  Det är viktig och det kommer! Om du menar specifik balanräkningen i form av tabell så kommer det längre fram, men jag vet inte hur det ska se ut!

  Just nu är tanken att ta med nyckeltaltal som:
  -EK
  -Soliditet
  -Skuldsättningsgrad
  -Lång- & Kortfristigaskulder
  -Nettoskuldsättning
  -Anläggningstillgångar
  -Omsättningstillgångars
  osv.

  Sen kommer det också de andra lönsamhet, avkastning och värderingsnyckeltalen!

  SvaraRadera
 6. Anonym
  Stor tack för värdefulla ideer!

  Vi har tänk på några och samtidigt kommer du med mycket nytt.

  Några stycken som jag gillar är:

  "en ruta som visar slumpmässiga bolag i en föränderlig lista, för värdeinvesterare att spana in"

  "Ni kan höra er för med bolag om att få lägga till deras symboler och logos på de sidor där ni presenterar nyckeltalen."

  "Någon form av investeringssida med information T.ex. tips för den verklige nybörjaren som att beställa hem material eller prenumerera på utskick, eller avancerade tips om börspsykologi för de investerare med mer erfarenhet"

  "Att över tiden arbeta fram en sida i hur man läser Årsredovisningar och sedan referera till motsvarande information på börsdata"

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt bra sida.
  En sak jag önskar är någon form av jämförelsetabell (man markerar ett antal företag och väljer ett nyckeltal som man vill jämföra i en tabell).

  /H

  SvaraRadera
 8. Hej 4020
  Tillykke med din nye Borsdata - det ser lovende ud - jeg synes vældig godt om, at man let og hurtigt kan få "nøgleinformation" for aktien

  Venlig hilsen
  Ole

  SvaraRadera
 9. Anonym
  Jämförelsetabell - Det tycker jag också! Vi har tänkt på några förslag, där diagram med kombination av tabell och samtidigt kunna se "Bolag i samma Bransch" eller "Andra bolag som man väljer"...

  SvaraRadera
 10. Defensiven
  Tack! Jag tror det kommer underlätta att hitta mer kvalitetsbolag, sen gäller att bevaka lägre värderingar när man vet vad man ska köpa :)

  SvaraRadera
 11. Ole
  Jag får tacka själv för alla bra ideer och information jag har fått från dig!

  SvaraRadera
 12. Snyggt,
  vilken månad delar de ut.

  SvaraRadera
 13. Tack för en väldigt bra och anvädbar sida.
  Synd att den fungerar dåligt att läsa vi iPhone.
  Är övertygad att ni kommer utveckla sidan ännu mera framöver.

  SvaraRadera
 14. Utdelningsmånad!
  Den är inte med just nu men vi funderar lägga till utdelningsdatum resp. bolag!  Karl
  Jag har också märk det! Det ser konstigt ut! En annan problem är att iPhone visar inte "flash" vilket gör att man kan inte se diagrammen! Kanske går att lösa i lägre fram!

  SvaraRadera
 15. Grattis till lanseringen och bra jobbat! Tycker det är helt rätt att lansera nu och ta emot idéer från användarna samtidigt som ni utvecklar siten vidare.

  Det jag själv verkligen saknar för svenska aktier är en sökfunktion där man kan leta upp bolag baserat på olika nyckeltal. Exempel: http://caps.fool.com/Screener.aspx

  Har dock ingen aning om hur mycket arbete som krävs för att utveckla en sådan.

  Lycka till med ert fortsatta arbete!

  SvaraRadera
 16. Finanstankar
  Tack! Vi har funderat lite olika Screeners men vi har inte utvecklas några detaljer än. Din exemeplänk passar bra just nu när vi försöker hitta en kraftful och samtidigt enkelt sökfunktion, eftersom tanken är att ha rätt stort antal nyckeltal.

  SvaraRadera