torsdag 10 januari 2013

Senaste börsnoteringar

Det är intressant att se hur snabbt de olika börslistorna förändras på så kort tid. I samband med nästa kvartalsuppdatering för börsdata så har jag kollat lite på senaste förändringarna i listorna.

Nya bolag

ArcticPaper - Small Cap
Bolag inom pappersbruk som är verksam i Polen, Tyskland och Sverige. Det är också samma bolag som har lagt bud på börsnoterade Rottneros.

Shelton Petroleum - Small Cap
Ännu ett oljebolag som prospekterar efter olja och gas i Ryssland och Ukraina. Bolaget verkar inte vara liten eller helt ny prospekteringsbolag när man kollar lite snabbt på hemsidan och årsredovisning.  

Malmö/malta baserad bettingbolag över Internet.

Xvivo Perfusion - First North
Medicinteknikbolag

Sportamore - First North
Sportkläder - försäljning över internet. Bra tillväxt senaste tiden men dålig lönsamhet. När jag kollar på deras stora varulager som binder kapital påminner mig lite om Tretti.se (som köptes av CDON) Skulle vara intressant att kolla närmare på bolaget senare.  

Stureguld B - First North
Handel inom smycken och guld. Verkar som de har bara 3 butiker (2 i Stockholm, 1 i Oslo). Bolaget vill växa kraftigt genom nya antal butiker men ser inte ut som de har någon lönsamhet i senaste årsredovisningen.

Dessa ovanstående bolag kommer att hamna på börsdata i samband med nästa kvartalsuppdatering. 

Tidigare bolag 

Som jag tycker är relativ nya och samtidigt intressanta verksamheter. 
-Skånska Energi - Elleverantör, produktion och leverans
-Götenehus Group - Småhustillverkare
-Trygga Hem - Villalarm för privata
-Seamless Distribution - Betallösningar för mobiltelefoner

  
Listbyte

Bolag till Large Cap

Bolag till Mid Cap

Bolag till Small Cap

3 kommentarer:

 1. Snart kommer NeuroVive Pharmaceutical håll i er !

  SvaraRadera
 2. Perran
  Där ser man! Tack för tipset. Ska lägga in börsdat så småningom.


  "Styrelsen för NeuroVive Pharmaceutical AB (publ) har beslutat att tidigarelägga årsstämman för 2013. Årsstämman kommer att hållas fredagen den 8 mars 2013, kl. 10.00 på Medicon Village, Scheelevägen 2, i Lund. Tidigareläggningen är ett led i bolagets pågående arbete inför den planerade noteringen på NASDAQ OMX Stockholm, Small Cap."

  SvaraRadera
 3. Ska bli spännande att se om Lindorff börsnoteras i vinter eller nästa år :) Bolaget kan nog göra samma resa som Intrum Justitia.

  SvaraRadera