Om Mig

40procent 20år skapades under 2009 och efter 5 år har bloggen genererat mer än: 
-2 milj. unika besökare
-5 milj. sidvisningar
-450 inlägg
Tack för all feedback och för er som har följ med utveckling av 4020 och Börsdata. Här kommer en uppdatering efter 5 år:

Välkommen till 4020
Bloggen 40procent 20år skapades på grund av mitt brinnande intresse för aktieinvesteringar. Investeringar på utdelningsaktier är det enklaste sättet att bli delägare i några av världens bästa företag som generera växande utdelningar. Detta gör att aktier är bland det enklaste och snabbaste sättet att få passiv inkomst.  

Grundläggande strategi
Från början fokuserade bloggen mesta dels på utdelningar och utdelningstillväxtEn bra sammanfattning om den grundläggande strategin 40procent 20år:

-Grundläggande strategi!

Förbättringar
Men med tiden har det blivit mer företagsvärdering, kassaflödesanalyser och värdeinvestering. Det behövdes helt enkelt mer förfinade bolagsanalyser för att göra bättre bedömningar om bolagens framtida vinst- och utdelningsmöjligheter. Här kommer två viktiga reflektioner om förbättringarna:

-Strategi Funderingar - Back to Basics!
-Reflektioner och förbättringar inför 2013


Några viktiga projekt som utvecklades under tiden!

Börsdata.se 
Samtidigt under resans gång skapades BörsData för att visa utdelningshistoriken för samtliga bolag. Idag har börsdata utvecklats till en mer komplett informationskälla för investerare som behöver historiska nyckeltal och tjänster för att underlätta fundamental analys. Senaste årens utveckling för börsdata.  


Kontakt:
Om ni har frågor eller funderingar:
40p20ar(a)gmail.com

9 kommentarer:

 1. Vad tycker du om "snåljåpens" blogginlägg "Yield on cost-värdelöst ?
  http://snaljapen.se/2014/07/yield-on-cost.html?

  SvaraRadera
 2. Utdelningsinveting = "Kapitalet som Kaniner " bara ökar o ökar , år till år....

  En Finne...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som citat är från vår kära aktiestinsen :)

   Radera
 3. Ja, vilken resa! Har varit roligt att varit med. Vad säger man? Världsklass! Även om det skulle varit roligt med lite mer inlägg kring valutahandel, speciellt nu när kronan är så svag!

  SvaraRadera
 4. Hej.
  Jag har följt din blogg ett tag och tycker den är intressant. Jag har tänkt skapa en egen blogg om sparande. Dvs ej fokus på aktier, utan en blogg med spartips. Tjänar du några pengar på din blogg? Eller har du tips hur man kan göra det? och isåfall vad kan det röra sig om?

  Hälsningar,
  Emil

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga! Själv har jag inga annonser på bloggen. Men om jag ska rekommendera något så är det är Adsens och Google blogger en bra start.

   Sen finns det rätt många blogginlägg (om du lyckas hitta) i många andra bloggare som har skrivet tips/råd om hur man ska komma igång.

   Radera
 5. @ 40procent20år
  Riktigt bra blogg! Uppskattas av många, mig inkluderat :) !

  Jag har en fråga till dig - om du har frågor, vill byta ut information eller vill "bolla idéer" med andra ang. ett företag eller bransch - vart vänder du dig då?

  Mvh,
  Algoritumus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Börja med att testa med de olika bloggar som finns i listorna :)

   Radera